Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi koordinesinde sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler kapsamında gençlere tiyatro oyunu seyrettirilme çalışmaları da yapılmaya başlandı.

Bu kapsamında Gençlik Merkezi öğrencileri Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye hazırlanan Jules Verne'nin ‘80 Günde Devr-i Alem’ adlı tiyatro oyununu izlediler.

Gençlik Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren kurum yetkilileri şöyle dediler:

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde yer alan gençlik merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak adına 81 ilde gençlerimize hizmet vermektedir.

Gençlik Merkezleri gençlerin serbest zamanların da sosyal yönlerini geliştirecek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle etkili ve verimli geçirmelerini sağlayacak merkezlerdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde uygulanan “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ve "Tarihi ve Kültürel Mekanlar Ziyaretleri" uygulamalarına aktif katılım gösteren gençlere hem bir ödül mahiyetinde hem de kültürel ve edebi bir faaliyet olması münasebetiyle Bursa Devlet Tiyatroları sanatçılarının hazırlayıp sergilediği Jules Verne'ye ait 80 Günde Devr-i Alem tiyatro oyununu Gençlik Liderlerimiz öncülüğünde gönüllü gençlerimize seyrettirdik.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi olarak bu tür etkinlikler yaparak, bir yaşama bilimi ve toplum sanatı olan tiyatroyu gençlere sevdirmeyi, gençlerin tanışmalarına, aralarında dayanışma sağlamalarına, düşüncelerini eyleme geçirme ve yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlıyor aynı zamanda başarılarını ödüllendirmiş oluyoruz”

Gençlere tiyatro oyunu seyrettirme çalışmalarının yıl boyunca belirli periyotlarla devam edeceğini bildiren yetkililer, katılmak isteyenlerin gençlik merkezi ile irtibat kurabileceklerini bildirdiler.