Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi'nde "Değerlerimize Uygun Edepli Mizah Atölyesi" çalışmaları ilk meyvelerini vermeye başladı

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında "Gençlik Merkezlerinde “Değerlerimize Uygun Edepli Mizah Atölyesi" başlığı altında karikatür ve mizah eğitimleri çalışmaları da yapılmaya başlanmıştı.

Yaklaşık 9 aydır süren çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi çalışanları şunları söyledi:

“Gençlik Merkezimiz de, gençlerimize değerlerimize uygun olarak mizah kültürünü kazandırmak ve bu kültürü kazandırırken bu alanda önemli başlıklardan olan karikatür sanatına ilişkin farkındalık oluşturmak, yetenekli olan gençlerimizin toplum değerlerine ters düşmeyen yarının mizahçıları olmasına imkân sağlamak amaçlanmıştır. Bu kapsamda gençlik merkezimiz bünyesinde yürütülen kulüp faaliyetleri içerisinde yer alan karikatür kulübüne eğitsel ve teknik destek vermek amacıyla gençlik merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen akademi faaliyetleri içerisinde “Değerlerimize Uygun Edepli Mizah Karikatür Eğitimleri” düzenlenmektir.

Eğitimler Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen takvim çerçevesinde gençlik merkezimize gönderilen eğitim setleri kullanılarak gençlik merkezimizce gerçekleşmektedir. Eğitim setleri her biri ders anlatımlarını içeren 14 adet videodan oluşmakta olup, eğitimlerde video anlatımları uygulamalı olarak katılımcılar ile birlikte Gençlik Lideri eşliğinde işlenmektedir. Eğitime katılacak gençlerde aranan özellikler; ortaöğretim okul, lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden ve karikatür ve çizim konusunda ilgi sahibi gençler öncelikli olarak “Değerlerimize Uygun Edepli Mizah Karikatür Eğitimlerine” kayıt yaptırabilmektedir.

Gençlik Merkezimizce gerçekleştirilen eğitim programları sonunda katılımcılara Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verilecektir. Eğitimler boyunca ve sonrasında katılımcılar tarafından yapılan çalışmalar Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yayın haline getirilerek paylaşılacaktır.”