Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Üyesi Necdet Biçer, Çorum Belediyesi tarafından açılan Kitap Fuarı’nın toplumun tüm kesimine hitap etmesi gerektiğini söyledi.

Kitap Fuarı’nda kalitenin düşük tutulduğunu kaydeden Biçer, “Orada açılışta biz de vardık. Kitap Fuarı adeta 8’nci sınıf tefrişatla donatılmıştı. Fuara Çorumlu yerel yazarlar da davet edilmiş ancak kendilerine plastik sandalye reva görülmüş. Oraya gelen yazarların altına da naylon sandalye konmamalı. Çorum’da herkes yaşıyor. Bu nedenle gelen yazarlar da herkese hitap etmeli” dedi.

YILMAZ: “MERZİFON KİTAP FUARI’NA DÜNYACA ÜNLÜ YAZARLAR KATILDI”

CHP Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Yılmaz da kendisinin her Çorum hem de Merzifon’daki kitap fuarlarına katıldığını belirterek, “Bizim kitap fuarımız Merzifon’a göre sönük kaldı. Merzifon’a dünyanın tanıdığı yazarlar gelirken aynısını kendi fuarımızda göremedik” şeklinde konuştu.

“SEVDİĞİMİZ YAZARLAR GELDİ”

Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Kitap Fuarı’na Türkiye’de çok ses getiren yazarların geldiğini belirterek, CHP’li üyelerin eleştirilerinin gerçekçi olmadığını söyledi.

“Merzifon’a sizin sevdiğiniz yazarlar geldi, buraya da bizim sevdiğimiz yazarlar geldi” diyen Gül, kitap fuarının ihalesinin açık ihale usulüyle yapıldığını ve dolayısıyla hiçbir etkilerinin olmadığını belirterek, isteyen yayınevinin bu fuara katılabileceğini dile getirdi.