Ankara Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ne Çorum kültürü sahnelendi. Festivalin 6. gününde Türkmeneli, Dadaş ve Çorum kültürleri teması işlendi.

Etimesgut Çorumlular Derneği işbirliğiyle düzenlenen Çorumlular gecesi bu yıl da büyük ilgi gördü. 15. Ulusal Anadolu günleri kapsamında düzenlenen gecede Etimesgut Çorumlular Derneği Başkanı İsa Çakır açılış konuşmasını yaptı. Çakır konuşmasında her yıl olduğu gibi bu yılda Çorumlulara ayrılan Çorum evi ve Çorum gecesi için Etimesgutlu Çorumluları unutmayan Belediye Başkanı Enver Demirel’e teşekkür etti. Etimesguttaki Çorumlular adına Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan da Başkan Enver Demirel’e plaket ve Çorum saat kulesi maketi takdim etti.

Geceye Etimesgut Kaymakamı Fuat Güler, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Etimesgut MHP İlçe Başkanı Halil Şahingöz, Hitit Dernekler Konfederasyonu ve Federasyonu Başkanı Cemal Emir, HDF yönetim kurulu üyesi İbrahim Yollu, Vakıf 19 yönetim kurulu üyesi Çetin Mete ve bir çok bürokrat, sivil toplum örgütü yöneticisi ile binlerce Çorumlu katıldı.

Gecede Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Semah ekibi gösterileri, Çorum Halk Oyunları ekibi gösterileri vatandaşları eğlendirdi. Çorumlu TRT sanatçısı Gökhan Ertek Çorum Türkülerinin yanısıra yöresel türkülerle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Daha sonra Çorum evinde misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt ve Ahmet Şafak başta olmak üzere bir çok sanatçının sahne aldığı gecede gelin-damat sürprizi yaşandı. Yeni evlenecek Adem-Nagehan Kahraman çifti, nikahtan önce festival alanına geldi. Çifti gören Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, gelin ve damadı sahneye çıkardı. Çifti tebrik eden Demirel, iki cihan saadeti diledi. Alanı dolduran onbinlerce başkentli çifti alkışlayarak mutluluklarına ortak oldu. Çiçeği burnunda gelin ve damat, meydanda 100 bin başkentliyle hatıra fotoğrafı çektirerek bu mutlu günlerini ölümsüzleştirdiler. Başkan Demirel, çifte altın hediye etti.

BİLAN’DAN TEŞEKKÜR

Etkinlikle ilgili Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Bilan da sosyal paylaşım sitesinden şu bilgileri paylaştı: “Etimesgut Belediyesi’nin her yıl düzenlediği geleneksel 15. Uluslararası Anadolu Festivali keyifli anlara sahne oldu.

Hemşehrilerimizle buluşma fırsatı bulduk. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e Etimesgut Çorum Dernekleri Başkanı İsa Çakır ve Yönetim Kuruluna, Hitit Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Cemal Emir'e, etkinliğe katılan hemşehrilerimize, bizi kırmayarak etkinliği sahne alarak renklendiren sanatçı kardeşimiz ve Vakıf 19 Yönetim Kurulu Üyemiz Gökhan Ertek'e, Yönetim Kurulu Üyemiz Çetin Mete'ye, Gazeteci ve Vakıf 19 Müdürü Ergülü Karapçin'e ve bu etkinlik için afiş dizaynlarını yapan fahri hemşerimiz Mustafa Kazancı'ya emekleri için teşekkür ediyorum. Başkanımız Enver Demirel'e plaket takdiminden sonra dernek standımızdaki hemşerilerimizle ve Etimesgut Kaymakamımız Fuat

Gürel'le sohbet ettik. Etkinlik sonuna doğru birlik ve beraberlik için ayırmadan ayrılmadan el ele vererek halay çektik.”