Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) 31. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde ahi kültürü ve değerlerini 7’den 70’e herkese aktarmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Şehit Emin Güner Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde düzenlenen konferansta geçmişten günümüze ahilik geleneği öğrencilere anlatıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Gökhan Kaya ve Dr. Mehmet Ali Bozkuş, “Geleneklerimizden ilham alarak, ülkemizi ileriye taşıyabiliriz. Ahilik bu toprakların en büyük değerlerindendir” dediler.

Konferansa ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Durmuş Buyruk, ÇESOB Yönetim Kurulu üyeleri Nesimi Özkubat ve Burhan Balcı, Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta ayrıca Dr. Mehmet Ali Bozkuş ve Dr. Gökhan Kaya, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde toplumu ahlaki, mesleki, idari, sosyal ve ekonomik bakımdan etkileyen kurumlarından başında Ahiliğin geldiğini söylediler. Ahiliğin, bir sivil toplum kuruluşu olarak toplumun tamamını kapsadığını ifade eden Bozkuş ve Kaya, Ahi Evran’ın hayatı hakkında da sinevizyon eşliğinde geniş bilgiler verdiler.