Eğitim-Sen Çorum Şubesi'nde "Sanat Günleri" adı altında bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Eğitim-Sen Şubesi Eğitim Sekreteri Sevgi Türkoğlu, sendikanın sanat etkinlikleri hakkında bilgi vererek, "Eğitimsen Çorum Şubesi olarak yürütmekte olduğumuz hak arama, emek ve demokrasi mücadelemizi bu kez de sanat yoluyla  sergilemeye çalışacağız" dedi.
Türkoğlu, açıklamasında şu bilgileri verdi:
"Sanat, insanlık tarihi boyunca insanoğlunun duygularını, düşüncelerini, hayata bakış açısını ve hayattan beklentilerini ifade etmesinin en etkili yolu olmuştur. Mağara duvarlarına resimler çizen insanlardan bu yana sanat, yaşamın vazgeçilmez bir öğesi olmuştur. 
Sanat, insanın çevresiyle olan etkileşimini kuvvetlendirirken, çevresinde olup bitene daha duyarlı olmasını ve tüm bu olup bitene karşı özgür düşünebilmesini ve kendini özgürce ifade etmesini sağlar.
Eğitimsen Çorum Şubesi olarak yürütmekte olduğumuz hak arama, emek ve demokrasi mücadelemizi bu kez de sanat yoluyla  sergilemeye çalışacağız. Bu paralelde ilk gösterimini 5 Haziran tarihinde Osmancık ilçemizde yapmış olduğumuz ve tamamıyla sendikamız üyelerinden oluşan oyuncularımızın oynadığı “Yalancı Aranıyor” adlı tiyatro oyunumuzu  9 Haziran Salı günü Sungurlu’da, 12 Haziran Cuma günü Merzifon’da, 16 ve 17 Haziran günlerinde ise Çorum Devlet Tiyatro salonunda tiyatro severlerle buluşturacağız.
13 Haziranda Çorum Pir Baba Parkında İlimiz genelinde öğrenciler arasında yapmış olduğumuz “Gençlik Geleceğini Arıyor” adlı karikatür yarışmamızın ödül törenini gerçekleştireceğiz.
19 Haziranda ise umutlarımızı şiirle şiir tadında haykıracağız. Çorum Devlet Tiyatro salonunda “Haziranda Ölmek Zor Gidenlerin Ardından” adlı şiir gecemizde haziran ayında kaybettiğimiz şairlerimizi, gezi eylemlerinde yitirdiğimiz canlarımızı, Soma'da Ermenek'te toprak altında bıraktığımız kardeşlerimizi ve adını sayamadığımız milyonlarca can yoldaşımızı bir kez daha yad edeceğiz.
Eğitimsen Çorum Şubesi olarak etkinliklerimize bizimle aynı yolda yürüyen, bizim gibi düşünen bütün dostlarımızı, sanattan ve sanatçıdan yana olan tüm sanatsever halkımızı etkinliklerimize bir kez daha davet ediyoruz."