Hürriyet Gazetesi Yazarı ve Eleştirmen Doğan Hızlan, Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen  ‘Doğan Hızlan ile Dil ve Edebiyat Eleştirisi Üzerine Söyleşi’ adlı programa katılmak üzere bugün Çorum’a geldi.
Anitta Otel’de gerçekleştirilen söyleşiye Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru ile birlikte üniversitenin akademik personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Katılım ve ilginin bir hayli yoğun olduğu programın açılışında konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite olarak öğrencilere eğitim ve öğretim vermenin yanında Çorum’un ekonomik, kültürel ve sanatsal hayatına da katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, Hitit Üniversitesinin bu şehrin tüm paydaşlarını bir arada tutan kentin lokomotif kurumu olduğunu kaydetti.
Rektör Alkan, konuşmasında Doğan Hızlan’a üniversitede ters vermesi konusunda teklifte de bulundu.
Hürriyet Gazetesi Yazarı ve Eleştirmen Doğan Hızlan ise Dil ve Edebiyat Eleştirisi Üzerine yaptığı söyleşide eleştirinin sadece edebiyat dünyasında değil, hayatın her alanında önemli bir kavram olduğunu belirterek, insanlarda eleştiri kültürünün yanında özeleştiri yapma kültürünün de gelişmesi gerektiğini bildirdi.
Bir eleştiri yapılırken insanların ‘doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım. İyi mi yaptım yada kötü mü yaptım” derdinde olduğunu vurgulayan Hızlan, “eleştiride eleştirmen her zaman nesnel davranmak zorundadır. Okur tarafsız olamaz ama eleştirmen mutlaka tarafsız olmalıdır” ifadesini kullandı.
Hızlan, Türkiye’de kitap okuma konusunda umutlu olduğunu, nitekim Türkiye’de her yıl yayınevi ve okur sayısı adedinin giderek arttığını sözlerine ekledi.