Av. Kenan Yaşar, Kültür ve Edebiyat Kulübünün sanat söyleşileri çerçevesinde Çorum Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin konuğu oldu.
Sanat, edebiyat ve şiir dolu bir söyleşi gerçekleştiren Kenan Yaşar, öğrencilerin istekleri doğrultusunda “Mor Hırkalı Aşk” ve “Söz Ağrısı” adlı şiir kitaplarından şiirler okudu.
Öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen söyleşide Kenan Yaşar, şiirlerini günlük hayatta yaşadığı olaylar ve mesleği icabı adliyedeki insan manzaralarının kendisine verdiği ilhamla yazdığını belirtti.
Kenan Yaşar’ın bir duruşmada kendisini etkileyen bir çocuktan yola çıkarak kaleme aldığı “Duruşma Çocukları” adlı şiiri öğrencilerden büyük alkış aldı.
Yazdıklarını kurguyla harmanladığını da dile getiren Kenan Yaşar, öğrencilere bol bol kitap okumalarını, bu yolla kendilerini geliştirebileceklerini anlattı.

Yazma amacını da kalıcı olmak olarak belirten Kenan Yaşar, gelecek nesillere bir şeyler bırakmayı çok önemsediğini söyledi.
Çorum’da “Aşkın e- Hali” adlı bir derginin çıkmasına da katkı sağladığını anlatan Kenan Yaşar, bu dergi sayesinde edebiyat meraklılarıyla bir araya geldiklerini, yapıtlarını paylaşma imkanı bulduklarını da sözlerine ekledi.

Söyleşi sonunda Kültür Edebiyat Kulübü öğretmenlerinden Ertan Yıldırım, Kenan Yaşar’a teşekkür ederek günün anısına kendisine plaket takdim etti.
Söyleşi, Kenan Yaşar’ın kitaplarını imzalaması ve öğrencilere hediye etmesiyle son buldu.