İzmir Devlet Tiyatrosu'nun yeni sezon yapıtları arasında yer alan "Yerin Altında" adlı tiyatro oyunu Çorum’da üç kez sahneleyecek.
İzmir Devlet Tiyatrosu, 2011 – 2012 sezonunda çağdaş oyun yazarlarımızın yapıtlarına yer vermeyi sürdürüyor. Bu repertuar anlayışı içinde, Sema Göktaş’ın yazdığı, Tayfun Eraslan’ın yönettiği “Yerin Altında”, tiyatrodan farklı çağdaş ve deneysel yapımlar bekleyen seyircilerin beklentilerini karşılamaya aday bir yapım olarak öne çıkıyor. 18 Ekim’de Karşıyaka Oda Tiyatrosu’nda prömiyer yapacak oyun, Devlet Tiyatrosu sahnelerinde ilk kez yer alacak. “Dünyayı tehdit eden felaket senaryolarının gerçekleşmesi söz konusu olduğunda, günümüz Türkiye’sinin aydınları ne yapardı?” sorusuna eğlenceli bir dille yaklaşan oyun inceden inceye batırdığı iğnesiyle, eylemsiz tavrın eleştirisi olarak yorumlanıyor. Traji-komik bir öyküyü fantastik biçimde, bize özgü olandan yola çıkarak ele alan oyun modern temalardan ustalıkla yararlanıyor.
Yönetmen Tayfun Eraslan, sahnelemede oyunun modern üslubuna uygun, çarpıcı reji tasarımıyla göz dolduruyor.
Yönetmen Yardımcılığını Aylin Kumbaracıoğlu, Sahne Tasarımını Behlüldane Tor, Kostüm Tasarımını Buket Başaran Akaya, Işık Tasarımını Osman Uzgören ve Dramaturgluğu’nu Füsun Ataman Berke üstleniyor ve asistan olarak Gül Urgan görev alıyor. Oyunda rol alan sanatçılar ise Canan Erener Şen, Fatih Özyiğit, Gerçek Özkök Yağcı, Zafer Öncül ve Yağmur Gönen.
Oyunun biletleri, Tam : 5.00 TL, öğrenci ise 3.00 TL olarak, Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu gişesinde satışa çıkarıldı.
2 Perdelik ve 1 saat 40 dakika süren "Yerin Altında" isimli oyun,
Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu sahnesinde 04 Kasım Cuma günü saat 20.00'de ve 05 Kasım Cumartesi günü saat 14.00 ve 20.00'de olmak üzere üç kez Çorumlu tiyatro severlerle buluşacak.