Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Yeni Türkü, Altınkaya Arena’nın kış konserleri kapsamında Çorum halkının hasret kaldığı unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Yaklaşık 6 aydır Çorumlulara ses getiren düğün organizasyonlarıyla sektöre giriş yapan Altınkaya Arena, sadece düğün alanında değil sanatsal etkinliklerle de Çorum’a sosyal hayatını büyük katkı sağlıyor.

Kış konserleri kapsamında kadınlara özel düzenlenen gece için İstanbullu sanatçı Rita Mahrani ve 360 orkestrasını Ocak ayı içerisinde Çorum’a getiren ve Corumun gelmiş geçmiş en büyük kadın buluşmasını sağlayan Altınkaya Arena, bu kez de şarkılarıyla ülkeye mal olmuş ünlü müzik grubu Yeni Türkü’yü Çorumlularla buluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde Anka360 organizasyonun öncülüğünde Samsun karayolundaki Altınkaya Arena’da sahne alan Yeni Türkü, özgün müzik, pop müziği ve halk müziği dallarında pek çok tanınmış şarkıyı canlı olarak seslendirdi.

Her yaştan yaklaşık 600 kişinin katıldığı konserde sahne alan, Derya Köroğlu, Erkin Hadimoğlu, Serdar Barçın, Sezer Barçın Furkan Bilgi'nin oluşturduğu Yeni Türkü, yeni albümleri “Şimdi ve Sonra”nın yanında yıllara meydan okuyan parçalarından oluşan bir repertuar ile hayranlarına unutulmayacak bir gece yaşattı.

ÇORUM MÜZESİ’NE HAYRAN KALDILAR

Grubun Kurucularından Derya Köroğlu, 30 yıl sonra Çorum’da ilk kez sahne aldıklarını ve Çorumlu Yeni Türkü severlerle hasret giderdiklerini söyledi.

Konser sonrası uluslararası ödüllü olan Çorum Müzesini ziyaret eden Yeni Türkü, müzedeki eserler ile müze binasına hayran kaldı. Müze Müdürü Metin Çakar’ın eşlik edip, eserler hakkında bilgi verdiği Yeni Türkü, Avrupa’dan ödül alan Çorum Müze binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Grup üyeleri, eşsiz bir Çorum programı yaşadıklarını dile getirerek, Altınkaya Arena ve Anka360 organizasyon yetkilileri Burhan Kaya ve Hasan kaya ile Çorum Müze Müdürü Çakar’a teşekkür etti.

Altınkaya Arena yetkilileri, Çorum halkının desteğiyle birlikte hasret kalınan bu tarz organizasyonlara ve sürprizlere devam edeceklerini, ayrıca kentin kültürel ve turistik bilinirliğinin artması açısından Çorum’a bu tarz sanatçıların ve müzik gruplarının gelmesinin önemli olduğunu belirtti.