Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli fuarlarından biri olan 12. ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar ve Kongresi’nin 2. gününde de Çorum standı ziyaretçi akınına uğruyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde düzenlenen fuarda Çorum’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tanıtılıyor. Bu amaçla Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret Sanayi Odası işbirliğiyle fuara katılım sağlandı.

Çorum standını ziyaret edenler arasında Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Disiplin Kurulu Başkanı M. Kılıçarslan Karapıçak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman, TÜROFED Yön. Kur. Üyesi Murat Toktaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrencileri, turizm sektöründe söz sahibi otel temsilcileri ile yurt içi ve yurt dışı tur şirket yetkilileri yer aldı.

Şair Yazar Altan’dan Çorum’a övgü

Şair ve yazar Mehtap Altan, 12. ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar ve Kongresi’nde Çorum standını ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile bir süre sohbet eden Şair ve yazar Mehtap Altan, “Çorum misafirperverliğinin yanında tarihi ve doğal güzellikleriyle de görülmesi gereken ender şehirlerimizden bir tanesi. Ben birkaç kez Çorum’da okurlarımla buluştum. Her zaman mutlu ayrıldım. Okumaya büyük önem veriyorlar. Okuyan toplum her zaman bir adım öndedir. Bizler de İzmir’de Çorum’dan gelen arkadaşlarımızı misafir ediyoruz. İnşallah bu güzel tanıtımın Çorum’a güzel geri dönüşleri olacağına inanıyorum” dedi.

Kuzeyin Güney’e, Doğu’nun Batı’ya açılan kapısı

Dünyanın Merkezi Çorum’un aynı zamanda kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağladığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Tarih ve kültürüyle olduğu kadar coğrafi çeşitliği ile de öne çıkan şehrimizde yayla turizmi, inanç turizmi, gençlik turizmi, dağcılık ve su sporları turizmi, av turizmi, tarih ve ören yerlerine ait düzenlenen geziler gibi çok çeşitli turizm yapılabilmektedir. Şehrimizi tanıtmak için yurt içinde ve yurt dışında çeşitli fuar ve kongrelere katılıyoruz. Bu katılımların yıl içerisinde olumlu dönüşleri oluyor. Çorum Belediyesi olarak şehrimizi ziyarete gelen misafirlerimizin gezip görecekleri alanların sayılarını artırmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Tarihi eserlerimizi aslına uygun restore ederek ülke ve şehrimizin turizmine kazandırıyoruz. Velipaşa Hanı ve Eski Karakol Binamızda restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.