İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde açılan 12.Travel Turkey Turizm Fuarında Çorum tanıtılıyor.

Çorum’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak ve turizm sektörü temsilcileriyle buluşmak amacıyla Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret Sanayi Odası işbirliğiyle fuara katılım sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla ve Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 12. kez turizmcileri İzmir'de buluşturdu.

Turizm sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey Turizm Fuar ve Kongresi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Diyarbakır Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ile birlikte çok ilin vali ve belediye başkanı katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ülkemize ve turizm sektörüne hayırlı olması dileklerini ileterek başladığı açılış konuşmasında son yıllarda turist sayısında yaşanan düşüşlerden sonra 2017 yılında bir yükseliş ivmesi yakalandığını ve 2018 yılında 40 milyon sayısına ulaşılarak istenen sayının yakalandığını belirtti.

“Artık sayıdan çok kişi başı turizm gelirlerinin arttırılması için çalışması gerekir” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bunun özgüven ile kaliteyi arttırarak ve daha çok tanıtım yaparak mümkün olabileceğini söyledi

Türkiye’nin artık turizmde bir üst lige çıkma zamanın geldiğini belirten Bakan Ersoy; “Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da yapımı tamamlanarak hizmete açıldı, Türk Hava Yolları bir dünya markası olma yolunda ilerliyor ve bu turizmin istenen noktaya ulaşması için ihtiyaç duyulan katkıyı sağlayacaktır.” dedi.

Katılımcıların açılış kurdelesini kesmesinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar stantları ziyaret etti.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı mali desteğiyle A holu B206 numaralı alanda açılan stantta Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Şube Müdürü Sümeyra Şengül, Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Anitta Otel Müdürü Hasan Özer Gökmen, Anitta Otel'den Tekin Teki, Çorum ve Nikonya Turizm Acentasından A. Ezgi Gökmen yer alarak tanıtım çalışmalarına destek oldu.

Çorum standını ziyaret edenlere tanıtım broşürü, harita, tanıtım filmin, boyama kitabı gibi materyallerle birlikte sıcak leblebi ikramı yapıldı.

İlk iki gün turizm profesyonellerinin buluşması için çeşitli etkinliklere sahne olacak fuar 8 Aralık 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.