HABER: ONUR MÜLAZIM
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve Metal Sanatçısı Hasan Tuluk'un katkıları ile bugün Çorum Müzesi'nde "Çiğdem Aşı Şenliği" düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Somut Olmayan Kültürel Miras İl ve Ulusal Envanteri'ne kayıt edilen "Çiğdem Aşı" programına katılım bir hayli yoğun oldu.
Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, SGK İl Müdürü Duran Cesur, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Söngüt, ÇESOB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kılıç, STK temsilcileri, davetliler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen şölende, davetlilere geleneksel 'Çiğdem Aşı' ikram edildi.

Müzenin konferans salonunda başlayan etkinlikte; günün anlam ve önemine ilişkin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Bayrak, Çorumlu Metal Sanatçısı Hasan Tuluk, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt birer konuşma yaptı.

"Çiğdem Gezmesi ve Çiğdem Aşı" geleneğinin önemine vurgu yapan protokol üyeleri, gençlere Anadolu'nun kültürel değerlerine sahip çıkmaları ve bu gelenekleri yaşatmaları yönünde çeşitli nasihatlerde bulundu.
Protokol konuşmalarının ardından tüm katılımcılar, müzenin çok amaçlı salonuna geçtiler. Bulgur, tereyağı ve çiğdem katılarak önceden bakır kazanlarda pişirilen çiğdem aşı, burada katılımcılara ikram edildi.

Yer sofrası etrafında sıralanan gençler, bakır tepsilerde ikram edilen çiğdem aşını, yine geleneğine uygun olarak tahta kaşıklarla tattılar.
Çiğdem aşı ile ilk defa tanışan öğrencilerin mutluluğu gözlerine yansırken, yetişkinler ise gençlik yıllarındaki anılarını birbirleri ile paylaştılar. Neşe ve coşkunun hakim olduğu şölen, müze bahçesinde öğrencilerin oyunları ile sona erdi.