Çorumlu hemşehrimiz Orhan Murat Bahtiyar’ın yazıp yönettiği ‘Boşluk’ adlı kısa film, 15 - 24 Mayıs tarihlerinde New York National Museum’da gösterilen ilk Türk Filmi olmuştu. Şimdiyse Venedik yolcusu…
Amerika'nın en iyi görsel sanat okullarından biri olan National Academy kapsamındaki National Museum'da, her yıl düzenlenen görsel sanatlar festivali Creative Mischief’de bu yıl ilk kez bir Türk filmi yer aldı.
Orhan Murat Bahtiyar’ın yönetmenliğini yaptığı ve meme kanserini yenen bir kadının hikayesini konu alan "Boşluk" isimli kısa film, festival kapsamında National Museum’da gösterildi. Eylül ayında da Venedik Bağımsız Kısa Film Festivali’nde gösterilecek.
Gerçek bir kanser mücadelecisi olan Canan Perdahlı ile Sanja Hurem’in rol aldığı Boşluk, geçirdiği meme kanseriyle birlikte yaşam kalitesinin yanında hayatında başka şeyleri de kaybettiğini fark eden ve derin bir eksiklik duygusu yaşayan bir kadının mücadelesini konu alıyor. Filmin müzikleri ise İtalyan Cristina Nadal’a ait.
Aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı olan yönetmen Orhan Murat Bahtiyar, 1986 Çorum / Sungurlu doğumlu. TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan, Bahtiyar’ın, Adımsız Kareler ve Bilinmeyeni Yaşayanlar isimli iki kişisel sergisi bulunuyor. Boşluk, sanatçının ilk filmi. Halen New York’ta yaşayan Bahtiyar, mühendislik eğitiminin yanı sıra Uluslararası Fotoğraf Merkezi ve New York Görsel Sanatlar Enstitüsü’nden sinema ve fotoğrafçılık üzerine dersler alıyor.
Bu yıl ilk kez jüride Ulusal Akademi Direktörü Maurizio Pellegrin de yer almış. Festival geçtiğimiz yıl TimeOut tarafından New York'un en önemli 5 sanat festivalinden biri olarak gösterildi.