Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin sene boyunca işledikleri keçe motifleri görücüye çıktı.

Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde bugün açılışı gerçekleştirilen ‘Keçe Sergisi’nde bir birinden güzel eserler, hafta sonuna kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Katılımın oldukça yoğun olduğu serginin açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Anadolu coğrafyasının bir açık hava müzesi olduğunu söyledi.

Çorum’un tarih bakımından Anadolu’nun en zengin illerinden biri olduğunu kaydeden Arslan, Hattuşa kazılarının 112 yıldır devam ettiğini ifade ederek, “Kazıların devam etmesine rağmen mevcut antik kentin yüzde 20’si gün yüzüne çıkartılmıştır. Geriye kalan 80’i ise halen toprak altındadır” dedi.

Anadolu da yer altında olduğu gibi yer üstünde de tarihin izlerini görmenin mümkün olduğunu kaydeden Arslan, “Anadolu’muz da yer altında olduğu gibi yer üstünde de el sanatlarımız, çok kıymetli değerlerimiz, mutfağımızdan giyeceğimize, el sanatlarımıza varıncaya kadar bir çok değerimiz vardır ve bu günlere kadar da gelmiştir” diye konuştu.

Konuşmasında açılan sergi hakkında bilgi veren Arslan, “Burada yapılan bu çalışma atalarımızdan gelen keçe sanatıyla ilgili bu geleneğe ek yapmak suretiyle günümüzün motifleriyle zirveye taşınan bir çalışmadır” dedi.

Konuşmanın ardından kursiyerlerin el nuru göz emeği eserlerin yer aldığı serginin kurdelesi Ömer Arslan ve davetliler tarafından kesildi.

Daha sonra Arslan ve beraberindekiler eserleri yakından inceledi.

.