Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye hazırlanan ’80 Günde Devri Alem’ adlı tiyatro oyunu 21-22 Mart 2014 tarihleri arasında Çorum’da sahnelenecek.
Jules Verne’nin yazdığı,  Başak Orhan’ın çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu’nun yönettiği 2 perdelik oyun 21 Mart Cuma günü saat 20.00’de ve 22 Mart Cumartesi günü ise 14.00 ve 20.00 saatlerinde olmak üzere 3 kez sahnelenecek. Oyunun biletleri Devlet Tiyatro Salonu gişesinde tam bilet 5 TL, öğrenci bileti ise 3 TL şeklinde satışa sunuldu.
Oyunun konusu şu şekilde:
“1872 Londra... Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. 
Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg'u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk...
5 oyuncunun düzinelerce farklı role hayat verdiği bu sürükleyici, eğlenceli ve çılgın macera sizleri de içine çekecek ve dünya etrafında fantastik, tehlikeli ve sürprizli bir yolculuğa çıkaracak.”