Çorum Belediyesi ile Şehit Aileleri Birliği tarafından, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren kahraman şehitlerimizin kıyafet ve eşyalarından oluşan '21. Şehit Emanetleri Sergisi' 18 Ocak’ta açılacak.

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Şehit Aileleri Birliği’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan ‘21. Şehit Emanetleri Sergisi’ 18 Ocak 2019 Cuma günü Saat:14.00 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’nde açılacak. Sergi 25 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Belediye Başkanı Zeki Gül yaptığı açıklamada, “Bu toprakların altında binlerce kefensiz yatan var. Bu vatanın her karış toprağında, sıradağlar gibi vatan nöbeti tutanlar var. Bu sıradağları geçemeyecekler, onları geçseler, toprağın altında kefensiz yatanları geçemeyecekler. Şehitlerimizin her zaman hatırlanması ve çocuklarımıza gençlerimize her zaman anlatmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Genç nesillere milli bilinç kazandırmak için 21. Şehit Emanetleri Sergimizde bunlardan birisi. Sergide 184 şehidimizin emaneti olacak. Okullardan, gençlik merkezlerimizden öğrencilerimizi 15 Temmuz Şehitleri Müzemize getireceğiz. İnşallah gençlerimiz, hemşehrilerimiz bu sergimize katılarak vatanımızın bütünlüğü için mücadele eden kahraman şehitlerimizin emanetlerini görme imkânı bulacak. Allah yolunda, vatan – millet uğruna, bayrağımızın bu topraklarda dalgalanması ve ezanın dinmemesi uğruna göğsünü düşmana siper eden tüm şehitlerimizi şükranla, minnetle yâd ediyorum. Allah hepsine rahmet eylesin. Bizleri de onların şefaatlerine mazhar eylesin” diye konuştu.