13 farklı ülkeden 20 tur operatörü ve seyahat acentesi temsilcileri Çorum’da incelemelerde bulundu.

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kentin, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak suretiyle turizm pastasından hak ettiği payı alması yönündeki çalışmalarını artan bir tempo ile devam ediyor.

Bu çerçevede 2017 ve 2018 yılında İstanbul’da yapılan ve Dünya’da Turizm sektöründe faaliyet gösteren acente ve tur operatörlerinin katıldığı LUXURY M.I.C.E WORKSHOP etkinliklerinde yapılan görüşmeler sonrasında 13 farklı ülkeden 20 tur operatörü ve seyahat acentesi temsilcilerinden oluşan bir grup Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerini görmek üzere 21 Kasım 2018 tarihi akşamı kente geldi.

İlk ziyaretini Çorum Müzesine yapan grup öncelikle Alaca Höyük Müze ve Örenyerini sonrasında ise Boğazköy Müze ve Hititlerin Başkenti Hattuşa ile Yazılıkaya Açıkhava Mabedini ziyaret etti.

Daha sonra Kâtipler Konağında bir program düzenlendi.

Programa, Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile eşi Derya Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ile müdürlük yetkilileri ve 13 farklı ülkeden 20 tur operatörleri katıldı.

Gitar Sanatçısı Osman Ünsal Taşçı’nın misafirler onuruna mini bir konser verdiği etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum’un Tarihi ve Kültürel değerlerinin anlatılanların çok daha ötesinde olduğunu, kentin sahip olduğu turizm çeşitliliği ve kalitesi ile farklı turizm taleplerini karşılayacak potansiyele sahip bu alanlarda hizmet sunmaya hazır bulunduğunu ifade etti.

Çorum’un tanıtımı için yapılan programa, kentin kültürel değerlerine ve akşam yemeğindeki zengin mutfağına ve sunuma hayran kaldıklarını ve yapacakları turlarda Çorum’u değerlendireceklerini ifade eden grup, ülkelerine götürmek üzere satın aldıkları hediyelerle Samsun, Çorum, Tokat, Amasya destinasyonunu tamamlamak üzere Tokat iline uğurlandı.