Ünlü sanatçı Ziya Yerlitaş Panayır dolayısıyla ailesi ile birlikte Kargı’ya geldiğini belirterek, panayırda karşılaştığı eksiklikleri ve önerilerini sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı.
Ünlü sanatçı sosyal medyadaki paylaşımda şu ifadelere yer verdi. ‘’Memleketim Çorum Kargı’da panayır için ailemi alıp gittim. Çünkü hep iyi güzel olduğunu anlattım. Merak içinde onlarda gelmek istediler ama dışarıdan yabancı gözü ile eksiklerimizi anlatmak paylaşmak istedim.
Öncelikle yöresel gıda malzemesi satan tüm çeşitli tek kalemde içine alan bir yer yok aslında birden çok olması gerekiyor. Kargı’ya gidip Trabzon tereyağı tulumu alacaksam Ankara’da da var sayın belediye başkanımız Zeki Şen bunları dikkate alsa iyi olur.
Güreş var şenlik var diye ailemle gittim. Ailem alanı bile göremedi orada çayır fazlası ile yeterli sahayı büyütmeye ve bayan çoluk çocuk izleyecek bir yerin oluşması lazım. 2 saat gezdim pazar var diye içinde bir tane Kargı’ya has satış yapan esnaf ya da esnaflar bulamadım. Zira panayır deyince esnaf ve yöresel tatlar da olmalı. Sadece sırık kebabı değil.
Belediye karşısındaki camiinin bayanlar tuvaleti de erkekler tuvaleti kadar geniş ve temiz olmalı. Kargı Çorum’un göz bebeği benim gözümde öncelikle bunlar dikkate alınıp bir dahaki panayırda bunlar gözden kaçmasın. Kargı pirinci, tulumu, çiçek bamyası, tereyağı, narı, hurması, ayvası, marmelatları, reçeller çeşit çeşit bir yerde değil en az beş yerde olmalı. Panayır alanı da dahil ve bayanlarımızı da göz ardı etmeyelim. Yoksa dışarıdan gelen hep tek başına gelir gider bunlar size eleştiri değil öz eleştiri olmalı yapıcı konuştum saygılar."