Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında “Organ Bağışı” konulu konferans düzenlendi.
Konferansta organ bağışı konusunda farkındalık yaratmanın önemi vurgulandı.
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, katılırken konferansta, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nihal Özkayar, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Karakurt ve Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Ulaşan konuşmacı olarak yer aldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta açılış konuşmasını Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir yaptı. Zehir, organ bağışında Türk toplumunun duyarlı hale getirilmesi için herkesin çok çalışması gerektiğini ifade etti.
Zehir’in konuşmasının ardından Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, “Organ Bağışı ve Karaciğer Transplantasyonu” konulu sunumunu, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nihal Özkayar, “Böbrek Transplantasyonu” konulu sunumunu, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Karakurt, “Akciğer Transplantasyonu” konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Konferans, organ bağışı konulu sine-vizyon gösterimi ile sona erdi.