12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği kapsamında Kargı Atatürk İlk-Ortaokulu öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy’u düzenledikleri program ile andı.

Okul konferans salonunda yapılan programa; Okul Müdürü Yavuz Eren, Müdür Yardımcısı Fatma Akpınar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkçe Öğretmeni Halide Tabakoğlu yaptı.

Ardından İstiklal Marşı’nın kabulünün şiirsel sunumu 7. sınıf öğrencileri tarafından yapıldı. İstiklal Marşı videosunun izlenmesi esnasında ise salonda bulunanlar gözyaşlarını tutamadı.

8-B sınıfı öğrencisi Şevval Ece Yalçın ve 8-A sınıfı öğrencisi Erdem Şirin, “Mehmet Akif Ersoy” konulu konuşmalarını yaptılar.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’a ait şiirler; 7-A sınıfı öğrencisi Semanur Pektutan (Gece adlı şiiri), 8-B sınıfı öğrencisi Beyza Çetinkaya (Hakkın Sesleri adlı şiiri), 8-A sınıfı öğrencileri Kadir Soykan Soydemir (Cenk Marşı), 8-B sınıfı öğrencisi Mustafa Ece Sakarya (Birlik adlı şiiri) tarafından okundu.

“Eledim eledim" isimli türkü ise 8-B sınıfı öğrencisi Ümre Alkan tarafından seslendirildi.

Programın sonunda ise ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasına katılan tüm öğrencilere müdür yardımcısı Fatma Akpınar tarafından katılım belgesi, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında 1. olan 4-A sınıfı öğrencisi Azra Aksoy, 2. olan 2-B sınıfı öğrencisi Yağmur Karaduman ve 3. olan 2-A sınıfı öğrencisi Aleyna Eken’e Okul Müdürü Yavuz Eren tarafından hediyeler verildi.