Kargı İlçe Müftülüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadına yönelik şiddet ve kadın hakları konulu bir eğitim programı düzenledi.

İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız öncülüğünde Çorum Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte Kargı Mihri Hatun Camii Konferans Salonunda 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik bir sunum yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz tarafından, ''Kadın denince herkesin aklına annesi gelmesi halinde kimsenin annesine kötülük yapmak istemeyeceği gerçeği sayesinde şiddetin başlamadan son bulacağı’’ hatırlatıldı.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; "Herkesin eşi, kız kardeşi, kızı olmayabilir ancak muhakkak herkesin annesi vardır. Bundan dolayı kadına yakışan en güzel makam kendisinin ayakları altına cenneti serdiren anneliktir.

Kadının özgürlük adı altında özünden uzaklaştırmak yoluyla kadını gitgide yalnızlaştıran günümüz teknoloji çağı kadının gücünü aşan problemlerle baş başa bırakmakta, adeta vahşinin, vahşetin dişleri arasına itmektedir. Kadınların aileye sahip çıkması halinde hem aileler hem de toplumlar kurtulacaktır.’’

Yılmaz programın sonunda Kargı Müftülüğü adına, programa katılan ve katılımı sağlayanlara teşekkür ederek, "Toplantıya katılan Kargı halkına ve katılımı sağlayan Kargı İlçe Kuran Kurslarımızın değerli hocaları Meral Aktepe, Derye Küçükeskici, Rümeysa Tatlılıoğlu, Habibe Şahin, Nazan Aslan, Aysel Dikici, Ayşe Çelik ve Hatice Güleç hoca hanımlara ve konferans salonunu hazırlayan Mihri Hatun Camii din görevlileri Bayram Demir, Ali Kır, Ali Osman Gerim hocalarımıza ve ulaşımda bizlere katkı sağlayan Belediye Başkanımız Zeki Şen'e ve toplantı salonunda bizi yalnız bırakmayan İlçe Murakıbımız Hüseyin İpek'e ve bütün din görevlilerimize Müftülük Şefimiz Fatih Kocagöl'e ve daire personelimiz Hasan Karaman, Mesut Şahin ve Metin Güleç'e ve Çorum Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü uzman personeli Şule Yeter Güngören'e teşekkür ederiz’’ dedi.

Yılmaz Kargı Müftülüğü tarafından bu tür programların sürdürüleceğini sözlerine ekledi. (Ozan Acar)