Kargı Müftülüğü, Mihrihatun Camii önünde vekaletle kurban standı açtı.

Açılan stant önünde konuyla ilgili açıklama yapan Kargı Müftü Vekili Fatih Kocagöl, "Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı, vatandaşlarımızın keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla 1993’den beri vekaletle kurban gerçekleştirmektedir. Bu vesile ile 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedeli de yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlenmiştir" dedi.

"Emanetleriniz emanetimizdir" düsturuyla yola çıkan TDV’nin, kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürüttüğünü belirten Kocagöl, vakfın, "dini esaslara uygun ve güven veren" bir yapılanmayla bu yıl da gönül coğrafyasına hizmet etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Kocagöl sözlerini şöyle sürdürdü:

"2017 yılında Kargı ilçemizden 32 vatandaşımız kurban vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfı Kargı Şubesi’ne vermişlerdir. Şuana kadar 15 kişinin kurban vekaleti verdiği, Arefe günü yani 20.08.2018 Pazartesi günü akşamına kadar müftülüğümüzde ve merkez Mihri Hatun Camii önünde açtığımız standımızda vekaletle kurban kayıtlarının devam edecektir. "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla vatandaşlarımızın emin ellerde dini vecibelerini yerine getirmek üzere destek ve katkılarını bekliyoruz."

Stant açılışının ardından Kargı Müftülüğü personelleri kendi aralarında 5 kurban bedeli nakit para toplayarak vakfa bağışladı.