Kargı Müftülüğü, irşad faaliyetleri kapsamında halkı din adına bilgilendirmeye devam ediyor. Müftülük yetkilileri, halkın ayağına kadar giderek vatandaşın din konusunda doğru bilgilendirmesini sağlıyor.

İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız’ın önderliğinde yürütülen çalışmalarda Cuma akşamı Kargı Akkise Köyü camiinde cemaatle yatsı namazı öncesinde hakla bir araya gelindi.

İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz, köy halkıyla yaptığı sohbette Şehitler Haftası münasebetiyle şehit denince akla gelen Uhut şehitleri, Hz. Hamza ve Çanakkale şehitlerimizin kahramanlıklarından bahsetti.

Yılmaz; ‘’Uhut’ta ve Çanakkale'de olduğu gibi sayıların azlığı değil azlığından iman ve iradesi sayesinde galip gelindi. Aynı zamanda ilk defa Uhut harbinde Müslümanları yarı yolda bırakan münafıklar ortaya çıktı ve sinsi emelleri ve ihanetleri yüzünden Uhut'ta bir ara müminler sıkıntı çektiler’’ dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız da konuşmasında; "Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve İlçe Müftülüğümüzün çalışma ve hizmet anlayışına göre, gelmeyene gitmek ilkesi çerçevesinde bu akşam Akkise halkıyla bir aradayız. Kardeşlik ve beraberlik konusunda duyarlı olan halkımıza teşekkür ederim’’ diyerek dini doğru kaynaktan ve yetkili ve bilgili elden öğrenmeleri için halkın dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Müftü Yıldız ayrıca sohbet sırasında dünya hayatının geçiciliğinden örnek vererek kardeşin kardeşten kaçacağı o dehşet günü gelmeden önce ebedi alem için hazırlık yapmayı ve sonsuzluğa gidecek o yolda boş gitmeme tavsiyesinde bulundu.

İlçe Murakıbı Hüseyin İpek ise kış aylarında Kur'an-ı Kerimi öğrenmek için akşam ile yatsı namazı arası camiye gelenleri tebrik ederek, onlara din dersi ve Kur'an-ı Kerim dersi veren Şaban Doğra’ya da teşekkür etti.

Mihri Hatun Camii Din Görevlisi Bayram Demir'in Kur'an tilaveti ile başlayan sohbet dualar ile son buldu.

Editör: TE Bilişim