Kargı Müftülüğü’ne bağlı Kuran kursları her geçen gün eğitim kalitesini arttırarak daha yaygın bir hale geliyor.

Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, sık sık Kuran kurslarını ziyaret ederek, eğitim faaliyetlerini yerinde inceliyor.

Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, beraberinde İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz ve Murakıp Hüseyin İpek ile birlikte Halıköy Kuran kursu tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada; "Hacı adayları arasında bir soruyu soruyoruz. O da şudur: Hacı adaylarından Kur'an okumasını bilen var mı? diye. Ağırlıklı olarak hanım hacı adaylarının Kur'an okuyabilen kardeşlerimiz olduklarını görüyoruz’’ diyerek erkeklerin katılımının artması için daha fazla çalışma yapılacağını belirtti.

Yıldız, ayrıca hem kurs hocası Hatice Güleç, hem de kursa iştirak eden kursiyerlere ve hoca arkadaşlarını yalnız bırakmayan diğer Kur'an Kurslarının hocalarına teşekkür ederek, Kur'anı Kerimin önemi ve İsra ve Miraç hakkında bilgi verdi.

Müftülük Murakıbı Hüseyin İpek de konuşmasında, "Yaşa, işe bakmadan bu kuran kursuna katılan bütün kursiyerleri tebrik ederim. Sizin sayenizde evler, haneler, aileler düzelecek, toplum düzelecektir, kadının eli değdiği işler daha da güzel olur. İyi ki varsınız. Hep iyilikler arasında olun’’ dedi.

Programın sonunda Kur'anı Kerimi öğrenmek üzere ilk sefer kursa katılan köyde bulunan kursiyerlerin okudukları hatmi şerifin ve programda okunan kısa surelerin duasını İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz yaptırıldı.