Çorum'un Kargı İlçesi'nde bir yıldır görev yapan Cumhuriyet Savcısı Orhan Türüdi ve eşi Hakim Gülşah Türüdi'nin, İstanbul Büyükçekmece'ye tayinlerinin çıkmasının ardından, mesai arkadaşları ve sevenleri tarafından veda yemeği düzenlendi.

Tosya Doğramacı Otel'de düzenlenen yemeğe; Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kargı Hakimi Kadriye Tepe, Kargı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Rufahi Şahin, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Kargı İlçe Emniyet Amiri V. Başpolis Hasan Poyraz, Kargı Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, Kargı Orman İşletme Müdürü Ahmet Demirci, adliye personeli, kurum müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Yemekte konuşma yapan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen; "Savcımız ve hakimemize yeni görev yerlerinde başarılar dilerim. Bizler için çok zor oluyor bu şekil veda yemekleri. Çünkü gerçekten samimi ve başarılı arkadaşlarla vedalaşmak bizleri duygulandırıyor" dedi.
Konuşma yapan Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ise savcı ve hakime yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından duygularını anlatan Savcı Orhan Türüdi; "Kargı İlçesi'ni ve insanlarını çok sevdik. Gerçekten çok güzel bir ortamda görev yaptık" diyerek, sözü eşi Hakim Gülşah Türüdi'ye verdi. Hakim Türüdi konuşmasında; "İlk başta tayinimizin Kargı'ya çıktığını duyduğumuzda büyük bir yer olmadığı için üzülmüştük. Ama yanılmışız. Şu an Kargı İlçesi'ne öyle alışmıştık ki gitmek gelmekten daha zor geliyor. İlçeyi ve halkını hiç bir zaman unutmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından savcı ve hakime gecenin hatırası olarak; Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan tarafından plaket ve hediye, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen tarafından, ilçenin doğal güzelliklerini, tarihi yerlerini, yöresel ürün ve lezzetlerini tanıtan tablo, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından Tosya'nın yöresel eşyaları hediye edildi.