19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kargı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Program Hükümet Binası önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından İlçe Stadında devam etti. Düzenlenen kutlama törenine Kargı Kaymakamı Emre Çifci, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Jandarma Komutanı J.Tğm. Tayfun Köksal, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, CHP İlçe Başkanı Kemal Dümenci, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Karakuş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hasan Danacı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mücahit Açıkbaş, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hasan Çiftlik,  öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı.


Tören, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunulmasının ardından, Kargı Kaymakamı Emre Çifci ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in öğrenci ve halkı selamlamasıyla başladı.
Kutlama töreninde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Karakuş, ‘’Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaştırıldığı günün 99. Yıl dönümüdür’’ dedi.

Karakuş sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.


19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Sevgili gençler. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır’’ dedi.


Konuşmaların ardından futbol turnuvası ve atletizim yarışları yapılırken, öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve mini güreş gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.
Kutlama programı çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu.