Geleneksel Asırlık Kargı Panayırı bu yılda 29 Ekim – 4 Kasım 2018 tarihleri arasında yapıldı.

Panayır etkinlikleri ilçenin canlı bir hafta geçirmesine neden oldu.

Panayırın açılışı mehteran eşliğinde yapıldı. Mehteran takımının vermiş olduğu konser panayıra ayrı bir renk kattı. Belediye Başkanı Zeki Şen bir konuşma yaparak, panayırın kazasız belasız geçmesini ve halkın doyasıya eğlenceli bir hafta geçirmesini diledi. Akşam ise büyüleyici havai fişek gösterisi yapıldı.

Panayır etkinlikleri kapsamında 2. gün ise bisiklet yarışı yapıldı. Yarışmaya çeşitli okullardan katılan öğrenciler kıyasıya yarıştı. Bisiklet yarışında dereceye giren öğrencilere Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve beraberindekiler ödüller verdi.

Panayırın 3. günü ise yine öğrenciler arası atletizm yarışı yapıldı. Öğrenciler kadar velileri de heyecanlı anlar yaşadı. Yarış sonrasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Başkan Şen yarışmalar sonrasında; “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin bu tür sosyal faaliyetlere katılmaları bizlere mutluluk veriyor. Bizlerde hem spora destek vermek, hem de öğrencilerimizi ödüllendirerek bir nevi burs vermiş oluyoruz" diye konuştu.

Panayırın 4. günü olan Perşembe günü akşam namazı öncesi Kargı Belediyesi tarafından Mevlid-i Şerif okutularak dualar edildi. Mevlid programının ardından ise cemaate ikramlarda bulunuldu.

Panayırın 5. günü ilçe halkı gün boyu alışveriş yaptı. Başkan Şen ise panayır esnafını gezerek isteklerini dinledi ve vatandaşlarla panayır hakkında sohbetler etti.

Panayırın 6. günü ise ilçe çayır mevkiinde trap atış turnuvası düzenlendi. İlçe ve ilçe dışı çok sayıda atıcının katıldığı turnuva, kıyasıya mücadele ile geçti.

Turnuvada dereceye giren atıcılara ise Başkan Şen ve beraberindekiler tarafından ödüller verildi.

Akşam ise 2. havai fişek gösterisi yapıldı.

Kargı panayırının son günü ise ilçe çayır mevkiinde Kırkpınar havası esti. Birbirinden ünlü yüzlerce güreşçi er meydanında bir araya gelerek güreşti.

Yağlı güreşlere ilgi oldukça yoğun oldu. Güreşlere binlerce kişinin yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye başkanları, dernek başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri katıldı.