Kargı'ya bağlı Hacıhamza Köyü'nde yaşayan Murat Supcin, arkadaşlarıyla birlikte istiridye mantarı üretimine başlayarak gençlere üretimde örnek olmaya hazırlanıyor.
Köy içerisinde bulunan ve 130 metrekarelik boş bir bina içerisinde üretime başlayan Supçin ve arkadaşları, yılda 15 ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyorlar.
Nemli bir ortamda çok sayıda hazırladıkları kompostlarla her gün ilgilenen üreticiler, bu işi zevkle yaptıklarını belirttiler.


Üretici Supçin, “Tüketici bir toplum değil, üretici bir toplum olmanın bir bireyi olmak için arkadaşlarımızla birlikte aylarca süren istişare çalışmalarımız sonucunda istiridye mantarı üretimimize başladık. Genç nesle ayrıca örnek olmak için başladığımız bu işte yıllık 15 ton civarında üretim kapasitesi hedefliyoruz. Başarısızlık diye bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı. İstek ve zevkle yapılan her işin sonu başarıya ulaşır. En önemlisi ise ülke ekonomisine ve topluma faydalı bir birey olma yolunda devam edersin” dedi.
 

BAŞKAN ŞEN MANTAR ÜRETİMİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Hacıhamza köyünde gençler tarafından üretilen istiridye mantarı çalışmalarını İl Genel Meclis Üyesi Mesut Tuğrel ve Hacıhamza Köyü Muhtarı Erhan Ekmekçi ile birlikte yerinde inceledi.

Üretim alanını gezen Başkan Şen, mantar üreticisi Murat Supçin'den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Şen, köy muhtarı ve il genel meclisi üyesi ile de istişarelerde bulunarak, üretici gençlere tüm imkanları sağlayacaklarını belirtti.

Köy muhtarı Erhan Ekmekçi'yi de desteklerinden dolayı tebrik eden Başkan Şen; "Gençlerimizin bu tür üretim çalışmalarına merakı ve azimleri bizleri mutlu etmektedir. Her başarının sırrı azimdir. Üreten bir toplumun bireyi olmak ise büyük bir gururdur. Gençlerimizin yaptıkları bu gurur verici çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Üretim yapan herkesin her zaman yanındayız" dedi.