Her yıl okulların açıldığı hafta kutlanılan İlköğretim Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle Cumhuriyet YBO’nda kutlandı.

Okul bahçesinde yapılan etkinliğe Kargı Kaymakamı Hasan Taş, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Tarım Müdürü Burak Coşkun, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Hasan Danacı, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Yıldız, Halk Bankası Müdürü Özgür Baş, Ziraat Bankası Müdürü Hilmi Bakıcı, okul müdürleri ve veliler katıldı.

''SINIF VE ÖĞRETMEN BAŞINA 17 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR''

Törende konuşma yapan Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, 2019-2020 öğretim yılında Kargı’da 9 okul, 2 kurum da toplam 117 idareci ve öğretmen ile 1560 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi. Kargı’da derslik ve öğretmen başına 17 öğrenci düştüğünü belirten Genç bununda Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu söyledi.

Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’ 2019-2020 öğretim yılında okullarımızın eğitim öğretime hazırlanmasında emeği geçen başta okul idarecilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Bu yıl ilk kez ara tatili bulunan çalışma takvimi uygulanacak olup, buna göre öğrencilerimiz Kasım ve Nisan aylarında birer hafta ara tatili yapacaklardır. Ara tatillerinde öğrencilerimiz okullarımızca belirlenen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılacaklardır. Öğretmenler ise okullarında hizmet içi eğitimlerini tamamlayacaklardır. Okullarımızda bu sene ilk defa uygulanacak bir diğer değişiklik ise kantin ve kooperatiflerde okul gıda uygulamasıdır. Doymuş yağ şeker ve tuz içerikleri bakımından belirli kriterlere uygun yiyecek ve içeceklerin ambalajlarına ‘’Okul Gıdası’’ logosu basılacaktır.

Okullarımıza çevre yerleşim birimlerinden 13 araçla 245 öğrencimiz taşınmakta olup aynı zamanda bu öğrencilerimize sıcak yemek verilecektir.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında tüm eğitim paydaşlarımıza sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerken, rahatsızlığı nedeniyle aramızda bulunamayan öğrenci ve öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletir, tüm şehit öğretmenlerimize Allah2tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

KAYMAKAM TAŞ: ''EĞİTİM SADECE OKULDA DEĞİL YAŞAMIN HER ALANINDA MEVCUT''

Kargı Kaymakamı Hasan Taş ise; ‘’Eğitim sadece dört duvar arasında okulda olan bir şey değildir. Eğitim yaşantımın her alanında mevcuttur. Bunu sadece dört duvar arasına sığdırmamak gerekir. Güzel bir söz var. ‘’İstersen 20 yaşında ol, istersen 60 yaşında ol. Öğrenmeyi bıraktığın an yaşlısın’’ onun için eğitim öğretimin yaşı ve sınırlaması yoktur. Her zaman biz kendimiz için de bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bir de şunu belirtmek isterim ki, eğitim sadece öğretmenlerle verilmez, öğretmenlerimizin yanında değerli yöneticilerimizde bunlara katkı sunmamız lazım. Okul aile birlikleri son zamanlarda önemli işlere imza atmaktadırlar. Bende kendilerini tebrik ediyorum. Özellikle okulumuzda birkaç sıkıntımız vardı sağ olsunlar bunu okul aile birliğimiz ile aştık. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Her zaman öğretmenlerimiz ve okul aile birliğimiz el ele verip okulumuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Onun için idarecilerimizle okul aile birliğimiz devamlı irtibat halinde olmaları gerekir. Sözlerimi bitirirken, 2019-2020 eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı uğurlu olsun. Başarılar dilerim’’ dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve yeni gelen öğrencilere son sınıf öğrencileri tarafından hoş geldiniz çiçeklerinin verilmesiyle ‘’İlköğretim Haftası’’ kutlama programı sona erdi.