Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde başlatılan hasta okulunda, hasta ve hasta yakınlarına sağlık eğitimi veriliyor.

Hasta okulunda hasta ve hasta yakınlarına düzenli ve sürekli eğitim programları düzenlenerek, yaşamında zorluklar ile karşılaşan kronik hastalara gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte daha kolay yaşamalarını sağlamak hedeflenirken aynı zamanda benzer problemleri olan hastaların tanışmasını ve dayanışmasını da hedefleniyor.

Aile bireylerini hastalık hakkında bilgilendirerek hastaya tutum davranış ve psikolojik desteğin sağlanması amacıyla başlatılan proje kapsamında Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzm. Dr. Seyyid Bilal Açıkgöz tarafından Hipertansiyon rahatsızlığının sebepleri ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirme hastane konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hasta okulu proje kapsamında önümüzdeki günlerde diğer hastalıklar hakkında bilgi ve eğitimlere yer verilecek. Hasta okulu programına tüm hasta ve hasta yakınları ücretsiz olarak katılabilecekler.