Sosyal medya sayfası Garguca, İstanbul’da düzenlediği hemşeri toplantılarını bu kez Çorum’da gerçekleştirdi.
Birçok Kargılının katıldığı toplantıyı organize eden sosyal medya sayfası Garguca’nın kurucusu Umut Küçükçakan, toplantı hakkında yaptığı açıklamada, "Bizim bir amacımız var. Kargılılarla, Kargı'ya gönül verenlerle tek tek el sıkışmak, tanışmak... Peki, ne olacak bu durumda? Derdi olan bir hemşehrilerimizin dermanı başka bir hemşehrimiz olacak. Kargı'yı Kargılılar renklendirecek, onlar katkı sağlayacak. Çünkü bu memleketin suyunu içen, ekmeğinden yiyen her insan dayanışma içinde olmak zorunda. Fakat çok defa şu şikayetler geldi sayfamıza: "Şurada oturuyorum ama çevremdeki Kargılıları bilmiyorum." ya da "Bir yerde bir işçi kardeşim çalıştırılacak ama Kargılı işe ihtiyacı olan bulamıyorum." gibi.


Biz bu ve benzeri sorunları sosyal medyanın yardımıyla ivedilikle çözmek istiyoruz. En önemlisi de buluşmalar düzenleyip orada ikamet eden gurbetteki hemşehrilerimizi buluşturuyor, birlik ve beraberlik oluşturuyoruz. Onun için İstanbul ve Ankara'da geleneksel hale gelen Kargılılar buluşmasına en çok göç verdiğimiz illerden olan Çorum'u da dahil etmek istedik.
Sağ olsunlar Çorum'da da sıcak, hoş sohbet ve samimi bir buluşma gerçekleştirdik. Orada buluşmaya öncülük eden Murat Aydın ve Serkan Çicek'e ayrıca teşekkür ederiz. Ayrıca mekanında misafirperverlikten ödün vermeyen ve mükemmel bir şekilde ağırlayan Muharrem Ölmez'e ve Çorum Kargılılar Derneği Başkanı Yunus Yağız'a da teşekkürlerimizi iletiriz.
Öte yandan gittiğimiz her ilde bir WhatsApp grubu kuruyoruz. Acil anlarda, haberleşmelerde gerçekten işe yarıyor. Böyle böyle büyüyeceğiz, gerekirse gecemizi gündüzümüze katıp Kargı'mızı geliştireceğiz. Çünkü her sıktığınız elde, her baktığımız gözde Kargı'ya dair bir umut, bir ışık var.


Bu insanların umutlarını, beklentilerini boşa çıkarmayacağız. Hemşehrilerimizden isteğim bize destek olsunlar, projelerini bizlerle paylaşsınlar ve birlik olalım.
Kargılılar bir olduktan sonra aşamayacağı, üstesinden gelemeyeceği bir şey yoktur. Birlik beraberliğimiz her zaman daim olsun’’ dedi.