Kargı’da adeta ekmeğini taştan çıkaran orman işçilerinin mücadelesi taktirle karşılanıyor.
Kargı ilçesinin merkez ve köylerinde yaşayan çok sayıda insanın ana geçim kaynağı olan orman işleri, soğuk hava şartlarına rağmen devam ediyor.
İlçenin önemli doğal kaynaklarından biri olan ormanlar, sahip oldukları özelliklerden dolayı, birçok etkinlik alanını bir başka deyişle çalışma biçimini içinde barındırıyor. Bu alandaki çalışmalar, genel olarak, orman yetiştirme, kesme-tomruklama, orman ürünlerinin taşınması, hasat çalışmaları ve pazarlama işlerini kapsıyor.


İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayan orman işçileri, yaz aylarının en sıcak günleri ve kış aylarının en soğuk günlerinde bile aralıksız çalışıyor. Onlar için "ekmeğini taştan çıkarmak" sözü en uygun cümle.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Kargı Orman İşletme Müdürlüğü, Amasya bölge sıralamasında orman işlerinde büyük üretimiyle yer alıyor.
Orman işçilerinden Musa Bardakçı; " Orman sezonumuz havaların ısınmasıyla Mart ayında başlayıp, Aralık ayının sonuna kadar devam ediyor. Ekip halinde aylarca çalışarak orman envanterlerini üretiyoruz.Canla başla çalışmamız sonrası sezon boyunca çok sayıda vatandaşımız geçim kaynağını sağlamış oluyor ve en önemlisi ise ilçemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz.Kış mevsiminde bile bu olumsuz şartlarda çalışmamızın tek sebebi ise işimizi severek yapmamız." dedi.