Çorumlu hemşerimiz Ahmet Doğan, Rusya’da Türkiye’yi gururla temsil etti!

Çorum Kargı Pelitçik Köylü olan ve İstanbul'da ikamet eden Türkiye Genç Girişimcilik Platformu Başkanı Ahmet Doğan, geçtiğimiz Aralık ayında Rusya Devleti tarafından Moskova şehrinde organize edilen “Uluslararası Gönüllülük Forumu” programına katılarak ülkemizi temsil etti.

Forumda ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşayan Ahmet Doğan, “Her ülkenin temsilcisine önceden belirlenmiş iyi işler programı kapsamında görevler verilmişti. 2 Aralık’ta katılımcılar bazı hayır kurumları, sosyal ve kar amacı gütmeyen organizasyonları ziyaret ettiler: sosyal, hastane, ekolojik, tıbbi ve etkinlik gönüllülük özellikleri hakkında bilgi edindiler ve yardım gerektiğinde herhangi bir yardım sağlayarak Dünya gönüllüsü olmaya bir anlam daha kattılar. Bana da 2. Dünya Savaşı Gazileri anısına, Moskova’da yaptırılan hastane de tedavi olan hastaları ziyaret etme görevi verildi. Benim için çok büyük bir deneyim oldu bu görev. Orada yaşadıklarım, görüştüğüm konuştuğum hastalar ve dünyanın her yerinden edindiğim dostlar, Türk ve Türkiye aşığı olan Ruslar ile tanışmak, Samimi ve misafirperver yaklaşımlarını hissetmek… İnanılmaz bir deneyimdi” dedi.

5 Aralık günü CSKA Arena'da (VTB Buz Sarayı) ünlü sanatçıların konserleri ve devlet başkanı Vladimir Putin’in de katılım konuşması ile gala programı gerçekleşti.

Her ülkeden gönüllü gençler ile yapılan sempozyumda gençlerin ülkelerinde yaptıkları gönüllülük faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ahmet Doğan da ülkemizde gönüllü gerçekleştirmiş olduğu Türk Kızılay’ı kan bağışı projeleri, köy okullarına yardım projeleri, genç girişimcilik programları, madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları ve daha bir çok gönüllü faaliyetleri ile dünyanın her yerinden gelen gönüllülere sunum yaptı.

Ahmet Doğan, Türkiye Genç Girişimcilik Platformu Başkanı olarak ülkemizde gençler için, kendisi gibi genç olanlar ile birlikte memleketimizin birçok ücra köşesine, daha önce ulaşılamamış yerlere ulaşmak mottosu ile yardım etmeye, yüz güldürmeye çalıştı.