2018 LGS tercih kılavuzu MEB tarafından yayımlandı.

Eski adıyla TEOG, yeni ismi ile LGS olan Orta Öğretime Geçiş Sınavı sonuçları 26.06.2018 Salı günü açıklanmıştı. MEB tarafından açıklanan LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre detaylı takvim de belli oldu.

Kılavuza göre, tercih işlemi, e-okuldan yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylattırılacak. Yerleştirme işlemleri için tercihler 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz’da açıklanacak. Merkezi yerleştirme, Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu Teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanı, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kurumlarına açıklanan kontenjanlara göre gerçekleştirilecek.

Bilindiği üzere Kargı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, değişen sınav sistemi ile birlikte ilçede bağımsız Anadolu lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi bulunmaması sebebi ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 18.05.2018 tarihli onayı ile mevcut öğrenci, personel, alan ve dalları ile birlikte Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesine dönüştürüldü. Bu dönüşüm ile birlikte 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi programı ile birlikte Anadolu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi programları da kayıt alacak.

Buna göre Kargı Çok Programlı Lisesinin (Kargı ÇPL) 2018-2019 Eğitim Öğretim yılındaki kontenjan dağılımı şöyle; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi programı 60 öğrenci, Anadolu Lisesi programı 30 öğrenci, Anadolu İmam Hatip Lisesi programı 30 öğrenci alacak.

Kargı Çok Programlı Lisesinin 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı için toplam kontenjanı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anadolu Programı 60, Anadolu Lisesi programı 30 ve İmam Hatip Lisesi programı 30 olmak üzere 120 öğrenci olarak belirlendi.