Merkezi İstanbul'da bulunan Çorum Dernekleri Federasyonu (ÇORDEF) Genel Başkanlığına Kargılı hemşehrimiz İsmail Gölten seçildi.

Çorum Dernekler Federasyonunun gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda İsmail Gölten ve İzzet Seven yarıştı. İzzet Seven 60 oy alırken, İsmail Gölten ise 90 oy ile ÇORDEF’in yeni başkanı seçildi.

Aynı zamanda Kargı Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Gölten, ÇORDEF Başkanlığına getirildi.

ÇORDEF Olağan Genel Kurulu 14 Nisan 2019 Pazar günü saat 14:00 – 16:00 arasında İstanbul Pendik Hamit Aytaç Kültür Merkezinde yapıldı.

Divan Kurulu’nun seçiminin ardından şehitler ve merhum ÇORDEF Başkanı Süleyman Gökçe için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanlığına Ekrem Düzgün, Divan Başkan Yardımcılığına Tevfik Göktürk, divan üyeliklerine Zübeyir Hakyemez, Osman Gölet, Mustafa Atakan ve Kadir Baş seçildi. Katılımcı delege sayısının yeterli (151) olduğu tespit edildikten sonra ÇORDEF Başkanı Cemil Yaşkabak ve Vekili Mustafa Urhan tarafından faaliyet raporu ve bilanço okundu, Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Temür tarafından denetleme raporu okundu, delegelerin tamamının oylarıyla kabul edildi.

Dilek ve temenniler dinlendikten sonra adaylar ve Yönetim Kurulu listeleri kabul edildi.

BAŞKANLIĞA 2 ADAY

Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı için İsmail Gölten ve ekibi ile İzzet Seven ve ekibi başvuruda bulundu. Adaylara 10’ar dakikalık konuşma verildi. Yapmak istedikleri faaliyetler ve iyi dileklerinin sonunda birbirlerini tebrik eden adaylar, kazanan kim olursa olsun birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

ÇORDEF Yönetiminin yeni aday listeleri incelendikten sonra Denetleme Kurulu oluşturuldu, aday seçimine geçildi.

İSMAİL GÖLTEN 90 OY İLE BAŞKAN SEÇİLDİ

Genel Kurul sonunda gizli oy ve açık tasnif neticesinde Başkan Adayı İsmail Gölten ve ekibine 90 oy, İzzet Seven ve ekibine 60 oy çıkarken, 1 de geçersiz oy tespit edildi. Divan Kurulu tarafından oyların çoğunluğunu alan İsmail Gölten ve ekibi, ÇORDEF’in yeni Yönetim Kurulu olarak seçildi.

​​​​​​​