Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ağustos ayı yönetim kurulu toplantısı Kargı’da gerçekleştirildi.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından alınan kararla aylık olarak yapılan yönetim kurulu toplantıları her ay bir ilçede gerçekleştiriliyor. Alınan kararla bu ay Ağustos ayı yönetim kurulu toplantısı ÇESOB Başkanı Recep Gür Başkanlığı’nda Kargı’da yapıldı. Toplantıda gündeme alınan 15 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarına ülke gündeminin ilk sırasında olan ABD krizi ve dolar ile ilgili açıklama yapan ÇESOB Başkanı Recep Gür, dolar ve avro kurunun spekülatif girişimlerden dolayı yükseldiğine dikkat çekti.

GÜR: DOLAR OYUNU SPEKÜLATİF BİR GİRİŞİM

Çorum'daki esnaf ve sanatkara "Dolarını bozdur, oyunu boz" sloganıyla çağrıda bulunan Gür, şunları kaydetti: "Son günlerde piyasalarda spekülatif girişimlerden dolayı hareketlenme oldu. Çorumlu esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşların sabırlı olması gereken bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bundan sonra piyasalar normale dönecektir. Spekülatörlerin de oyunları bozulacaktır. Paniğe kapılmaya gerek yok. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları milletçe bozmamız gerekiyor. Bütün kesimler bu spekülatif gerilmenin boşa çıkarılması için gayret göstermeli ve sabırlı olmalıdır. Türkiye'nin büyümesini istemeyen dış güçlerin oyununa gelmemeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve bu tür ekonomik saldırılarla da asla yıkılmayacaktır."

Toplantının ardından Başkan Gür ve yönetim kurulu üyeleri, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Şoförler Odası Başkanı Orhan Camcı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Helvacı’yı makamlarında ziyaret etti.