Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenledi.

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma programı, Alaca Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirildi.

Okul öğretmenlerinden Necla Koçak, Ceylan Kılıç ve Zehra Gül tarafından hazırlanan törene okulun bütün öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Programda; Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Garnizon Komutanı Salih Çelik, Jandarma Komutanı Ahmet Tezcan, Ak Parti ilçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu, MHP İlçe Başkanı Şeref Ercoşkun, Alaca Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Karaalp, Alaca PTT Müdürü Nusret Arslan, Alaca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Atalık, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hazır bulundu. Alacada´ki diğer okullardan konuk öğrenciler ve Alaca halkı da yoğun olarak törene iştirak etti.

Tören Çanakkale Zaferi’nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek yaptı. Şimşek, konuşmasında Çanakkale Zaferi´nin önemi, destansılığı, verilen vatan mücadelesine vurgu yaptı ve 103 yıl önce Çanakkale’de kazanılan mücadelenin, bu yıl Çanakkale Zaferi´nin yıldönümünde Afrin’de aynı kararlılıkla bir kez daha kazanıldığını belirti. Şimşek, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi anarak konuşmasını tamamladı.

Kaymakam Ramazan Kurtyemez’in de günün anlam ve önemine dair yaptığı kısa konuşmanın ardından program sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Okulun 8/E sınıfı öğrencilerinden, Afrin şehidimiz Halil İbrahim Aygül’ün kız kardeşi Fatmanur Aygül, “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri ağabeyi ve tüm şehitlerimiz anısına seslendirdi.

Sosyal bilgiler öğretmenlerinin hazırladığı ve 7. sınıf öğrencilerinin canlandırdığı piyes, salondaki seyirciler tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Piyesin hemen ardından Müzik Öğretmeni Güliz Özdemir’in 8. sınıf öğrencileriyle hazırladığı koro tarafından Çanakkale türküleri seslendirildi.

Tören 6. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale Destanı Oratoryosu"yla son buldu.