Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Kargı'da tensil sahasında kontrollerde bulundu.
Bölge Müdürü Halil Oflu, beraberinde Bölge Müdür Yardımları Mehmet Şakir Güneri, Engin Keleş, Silvikültür Şube Müdürü Hayati Ergüden ile gerçekleştirdiği Kargı Orman İşletme Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüğü ziyaretinde gerçekleşmelerin son durumları hakkında bilgi alarak sahada incelemelerde bulundu.
İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar tarafından karşılanan Bölge Müdürü Halil Oflu, İşletme Şeflerinin de katılımıyla Hacıveli Şefliği 33. Bölme’de yapılan Karaçam Tabii Tensil çalışmalarını yerinde inceledi.
Hacıveli Şefi Bayram Akkaş tarafından sahada yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Bölge Müdürü Halil Oflu, "Tabii gençleştirme çalışmalarında, saha da uygun kapalılıkta tohum ağacı bırakılacak şekilde üretim çalışmalarına hız verilerek bir an evvel sahadan çıkılmalıdır. Sahada tekniğine uygun toprak işlemesi yapılmalı, yöre şartları da dikkate alınarak tohum dökümünden yani 15 Kasım'dan önce tensil bölmesinden çıkılmasına dikkat edilmelidir.
Sahanın ihatası yapılarak tohum takviyesi ve stoklar için mutlaka kozalak toplatılmalıdır. Çalışmalarımızda ormanlarımızın genç ve sağlıklı gelişmesine yeni nesil fidanların oluşarak ormanlarımızın sürdürülebilir olmasına dikkat edeceğiz. Bütün faaliyetlerimiz bir plan ve program dahilinde olmalı, ormancılık çalışmalarımız zamanında ve tekniğine uygun yapılmalıdır. Planlı ve uygun şartlarda yapılan çalışmalar bizleri başarıya ulaştıracaktır” dedi.
Saha incelemesinin ardından İşletme Müdürlüğü sosyal tesislerinde şeflerinde katılımıyla toplantı düzenleyen Bölge Müdürü Halil Oflu, talimatlarını aktararak ziyaret ve inlemelerini tamamladı.