Yıllardır birçok ölümlü kazanın meydana geldiği Beygircioğlu kavşağı yapılacak olan üst geçit ve alt geçit çalışmasıyla trafik kazalarının en aza indirilmesi planlanıyor.

Özellikle bayram yoğunluğunda bir çok ölümlü kazanın meydana geldiği Beygircioğlu Kavşağı’nın yerinin değiştirilmesinin de kazaları azaltmaması yetkilileri harekete geçirdi. Trafik işaretleri, ikaz lambalarından da sonuç alınamaması üzerine Karayolları tarafından Beygircioğlu Kavşağına üst geçit ve alt geçit yapılması kararlaştırıldı.

Böylece İstanbul istikametinden, Samsun yönüne gitmekte olan araçlar eski yoldan devam ederken, İstanbul yönünden Kargı’ya dönmek isteyen bir sürücü aracıyla yolun solundan üst geçit vasıtasıyla Kargı istikametine geçebilecek. Kargı yönden gelen araçla karşılaşmayan araçlarından kaza riski sıfıra inmiş olacak.

KARGI'YA KADAR DUBLE YOL

Bir benzer projenin de Tosya kavşağında uygulandığı projenin ihalesinin tamamlanmasının ardından çalışmalar hızla devam ediyor. Kavşağın kısa süre içerisinde tamamlanması beklenirken, proje tamamlandığında Beygircioğlu Kavşağı’ndan Kargı’ya kadar olan 11 kilometrelik yolda bölünmüş (duble) yol olarak ulaşıma açılacak.