İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in Kargı Asliye Ceza mahkemesinde ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak üzere yargılandığını öne sürdü.

Açıklamasında Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen hakkında ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak üzere 11.10.2018 tarihinde 2018/83 esas numaralı dosya ile dava başlatıldığını belirten Özsaçmacı, İYİ Parti il ve ilçe teşkilatı olarak mahkeme salonunda davanın takipçisi olacaklarını ve sonuna kadar davayı takip edeceklerini kaydetti.

Özsaçmacı’nın Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen hakkında iddia ettiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Gün geçmiyor ki Çorum ilimizde Ak parti belediyelerinin ihale düzenbazlıkları yandaş kayırmacılıkları bitsin.

11.10.2018 tarihinde Kargı Asliye Ceza mahkemesinde ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak üzere Kargı Belediye başkanı sanık olarak yargılanmasına başlanmıştır.

Kamuoyunu bilgilendirmek ve yapılan usulsüzlüklerin milletimiz tarafından bilinmesini sağlamak önemli bir hale gelmektedir. Kamuoyundan saklanan Ak partili bir belediye başkanının yargılanmasından ziyade söz konusu davada suçu oluşturan unsurların Ak partili bakanlık tarafından işleme konulmaması yönünde kararları olması;

Kargı Belediye başkanı Zeki Şen’in bir yakınına ait hacizli aracı belediye hizmetlerinde kullanması ve Demirören köylülerine ait arazilerin zor kullanılarak ellerinden alınıp ekilmek istendiği iddiaları ile ilgili olarak İçişleri bakanlığınca verilen işleme konulmama kararı.

Bununla birlikte Kargı belediye başkanı Zeki Şen’in Kargı belediye başkanlığı mülkiyetinde bulunan çay ocağı ihalesinde usulsüzlükler yaptığı ve görevi kötüye kullandığı iddialarına ilişkin olarak suç teşkil edebilecek eylemlerin doğrudan soruşturma yapılması gereken ihaleye fesat karıştırma suçu yanında eylemlerin görevi kötüye kullanma suçuna da vücut verebileceği ortada iken; İçişleri bakanlığının İşleme konulmamasına karar verdiği anlaşılmaktadır.

Bunun üzerine yapılan itiraz neticesinde; Danıştay birinci dairesi 06.07.2017 tarihindeki oy birliği ile almış olduğu karar; İçişleri bakanlığının soruşturma izni verilmemesine ilişkin kısmın kaldırılmasına Zeki Şen hakkında genel hükümlere göre gereğinin yapılmak üzere Çorum Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği anlaşılmaktadır.

11.10.2018 tarihinde 2018/83 esas numaralı dava başlamış olup il ve ilçe teşkilatımız olarak mahkeme salonunda davanın takipçisi olduğumuzu ve sonuna kadar takip edeceğimizi belirtiriz.

Kim kimin malını yemektedir. Kim kime kimin malını dağıtmaktadır. Kim kime kimin hakkını yedirmektedir. Sahi Siz Kimsiniz, Ak mısınız, Kara mısınız?

Üç müştekinin bulunduğu 20 civarında tanık ifadesinin bulunduğu aynı zamanda Kargı belediyesi ve Hazinenin de Mal müdürlüğü olarak müşteki durumunda olduğu Ak partili başkanın yargılanmasını görmezden gelen kamuoyuna sesleniyorum bu görmezden geldikleriniz, korkularınız, nemelazımcılığınız bir gün öyle bir noktaya gelir ki eyvah diyecek vaktiniz dahi olmaz.

Mazlum ve masum milletimiz emin olsun ki milletimizin hakkını yiyenin kursağından söküp alacağız.”