Diyarbakır’da çıkan silahlı kavgada kaza kurşunuyla ağır yaralanan Çorumlu askeri öğretmen Tunahan Dura, olayın sorumlularının bulunması için yargıya gitmeye hazırlanıyor. 
2011 yılı Eylül ayında meydana gelen olayda, bir taşıt kantarında işletmeci ve işletmeye gelen iki kişi arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı iki grup arasında bir kavga çıkmış, kavganın ardından iki kişi TIR ile olay yerinden uzaklaşırken işletmecinin yakınları, TIR’a uzun namlulu silahla ateş açmışlardı. Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği yakınlarında gerçekleşen olay sırasında burada görevli polisler de saldırının kendilerine yönelik olduğunu zannederek silahla uyarı ateşi açmışlardı. Bu sırada yoldan geçen bir yolcu otobüsüne isabet eden mermiler nedeniyle Tunahan Dura ve 4 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilen Dura, Çorum’un Kargı ilçesindeki baba evine geldi.
Vatani görevini yerine getirmek için Diyarbakır’dan Batman’a giderken Çarıklı beldesine geldiklerinde silah sesleri duyduklarını dile getiren Dura, “Trafik ışıklarında durmuştuk. Silah sesleri duyduk otobüsteki herkes tedirgin oldu dışarıda çatışma var dediler. O sırada otobüse de kurşun geldi herkes bağırıyordu ben vurulduğumun farkında bile değildim. Vurulduğumu ön koltuğumda oturan bayan görmüş ‘delikanlı vuruldu’ diye bağırdı. Acı bile hissetmemiştim elimi başıma koyduğumda kanadığını gördüm ve vurulduğumu o anda anladım. Bilincim açıktı olay yerine gelen ambulansa kendim bindim’’ dedi.
Olayın ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını dile getiren Dura, kurşunun kafatasına girip birkaç kemiği kırarak beyin zarını yırtarak çıktığını ve 4 gün boyunca müşahade altında kaldığını belirtti.
Olayın ardından ailesinin Diyarbakır Bölge Komutanlığı'yla irtibat kurduğunu belirten Dura, “İlk başta bize ambulans uçak verecekleri söylediler daha sonra o bizden çıktı artık asker değil diyerek otobüs parasını verelim otobüsle götürün dediler. Mademki ben asker değildim o zaman Diyarbakır’da ne işim var diye kendime sormadan edemedim. Askeri öğretmen olmam askerlikten sayılmıyor mu?” ifadelerini kullandı.
Kendi imkanlarıyla Ankara’da bir hastaneye geldiğini ve hemen ameliyata alındığını belirten Dura, 2 gün yoğun bakımda kaldığını, bir buçuk ay da hastanede yattığını kaydetti.
Kaza kurşununun kavga eden taraflardan birinden mi? yoksa polis silahından mı? ateşlendiğini hala öğrenemediklerini anlatan Dura, soruşturmanın devam ettiğini ve sorumlulardan şikayetçi olacağını belirtti.
Tedavisinin halen devam ettiğini ve sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu söyleyen Dura, yürürken biraz zorlandığını, kısa sürede sağlığına kavuşmayı ümit ettiğini sözlerine ekledi.