Kargı'da asırlık un değirmeni tekrar hayat bulacak. Değirmende organik un üretimi yapılacak.

"Tarihi değerlerimize her zaman sahip çıkmalıyız" diyen Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, ilçenin Çayır mevkiinde bulunan tarihi un değirmenini inceledi.

Padişah IV. Murat'ın eşi Mihri Hatun tarafından 1200 yılında yaptırıldığı tahmin edilen asırlık un değirmeni ile ilgili aylar süren çalışmalar start alarak, orijinaline uygun yapılması hedeflenirken, un değirmenin inşa çalışmaları hızla devam ediyor.

Müteahhitliğini Raşit Erdoğan'ın yaptığı un değirmeni, organik un üretimi ile ilçe halkına hizmet vermeye hazırlanıyor.

Çalışmalar hakkında Erdoğan'dan bilgiler alan Başkan Şen; "Tarihi değerlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Asırlık un değirmenimizi orijinaline uygun tekrar inşa ederek ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Allah'ın izniyle un değirmemiz faaliyete geçtiğinde organik unumuzu marka haline getirmeyi düşünüyoruz.

Aylar süren istişarelerimiz ve incelemelerimiz sonucu Çayır mevkiimizin de sembolü haline gelecek değirmenimiz görüntüsü ve üretimiyle ilçemize değişik bir renk katacak. İki kat yapmayı planladığımız un değirmeninin alt katında üretim, üst katını ise cafe yaparak doğal manzara karşısında organik unumuzdan ürettiğimiz mamulleri halkımızın damak tadına sunacağız" dedi.

Ardından bahar mevsiminin gelmesi ile hayvancılığa destek vermek amacıyla Çayır mevkiinin uygun yerlerine yapılan çok teşekküllü su oluklarını inceleyen Başkan Şen; "İlçemiz için büyük bir avantaj olan Çayır mevkiimiz bilindiği gibi hayvancılık için büyük bir destektir. Bizler de bahar mevsiminin gelmesiyle çayırımızın uygun bölümlerine çok teşekküllü su olukları yaparak hayvancılığa destek vermek istedik" diyerek vatandaşlarla istişarelerde bulundu.