Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ari İşletme sertifikası vermeye devam ediyor.

Proje kapsamında Kargı İlçesi Ahmetoğlu Nebati Yağlar ve Hayvan Yemi Üretim Nakliye Seracılık Ticaret ve Sanayi LTD Şirketi’de Ari İşletme Sertifikalı oldu.

Sertifikayı işletme yöneticisine teslim eden İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum’da 9. Ari İşletme Sertifikası’nı verdiklerini kaydederek, “Bu işletmede 70 adet hayvan ari işletme desteklemesi almaya hak kazanmıştır” dedi.

Hastalıktan ari işletme sertifikasının karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, teknik ve hijyenik şartlara uygun, tüm hayvanları tüberküloz ve brusella ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine verildiğini anlatan Sarı, “Hastalıktan ari işletmelerinin işletmeye ait her türlü kayıtları tutmaları, hijyen ve hayvan refahı kurallarını uygulamaları gerekmektedir. Bu işletmelerde her yıl gerekli hastalık ve hijyen şartlarını taşıyıp taşımadıklarına dair gerekli denetim ve analizler yapılmaktadır.

İnsan sağlığı ve hayvan refahı konularına önem verdiklerini, Bakanlığımız bu konuda üreticilerimizi teşvik etmek için hayvan başına 450 TL. destek vermekte olup İl Müdürlüğü olarak da gerekli eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızı arttırarak Veteriner Hekim arkadaşlarımız sahada üreticilerimizle bire bir görüşerek konu hakkında bilgilendirmeler yapmaktalar.

Hedefimiz 2020 yılına kadar hayvan refahı ve hijyen koşulları uygun olan tüm işletmelerimizin Hastalıktan Ari İşletme olmasıdır.” şeklinde konuştu.