Kargı AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

AK Parti tarafından Saat Kulesi Meydanında hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına, Ak Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Kargı Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Zeki Şen, 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Emre Üstünel, Kadın Kolları Başkanı Esra Peker, il genel meclisi üyesi adayları, belediye meclisi üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Törende coşkulu kalabalığa hitap eden Ak Parti Kargı Belediye Başkan Adayı Zeki Şen, "Sizlerin desteği ile ilçeme belediye başkanı oldum. 5 yıldır sizlere kapımı hiç kapatmadım. Hepinizi ayakta karşıladım. Çay ısmarladım, ayakta uğurladım. Taleplerinizi, sorunlarınızı dinledim. Elimden geleni yaptım. Hiçbirinizin telefonunu cevapsız bırakmadım. Bana oy veren vermeyen MHP’li, CHP’li herkesin gönlünü hoş tutmak için elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim’’ dedi.

"ZEKİ ŞEN 5 YILDA NE YAPTI?"

Ardından göreve geldiği günden bugüne kadar neler yaptığını anlatan Zeki Şen, "Ak Parti iktidarının gücü, milletvekillerimizin ve sizlerin de desteği ile 5 yılda yaptıklarımızı sıralamaktan gurur duyuyorum. Zeki Şen 5 yılda ne yaptı? Ekibimle birlikte güzel işler yaptığımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Şen, konuşmasında şunları söyledi:

"960 ADET TOKİ KONUTLARINI İLÇEMİZE KAZANDIRDIK"

"TOKİ sayesinde kendi kültürümüzden olan hemşerilerimizin ilçemize dönüşünü sağlayarak, hem nüfus artışı, hem de esnafımızın canlanması için büyük yatırım olarak düşünüyoruz.

"YÜKSEK OKUL GETİRDİK"

Ak Parti kurucu üyelerinden ve 22. Dönem Ak Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu’nun öncülüğünde ve vekillerimizin de desteği ile ilçemize Meslek Yüksek Okulu getirdik. Bununla kalmayıp yeni yüksek okul binası ve yurdu yaptıktan sonra, yeni bölümler açarak ilçemize katma değer sağlayacağız.

"FEN LİSESİ GETİRDİK"

Anadolu Lisesi kapandığı yıl hemen, hiç ara vermeden Fen Lisesi’ni getirdik. Hatta Tosya bile Kargı’da var. Bizde yok diyerek 1 sene sonra Fen Lisesi alabildi. Bunlar Kargımıza katma değer katmaktadır.

Maliyeti 2 milyon olan, yeni modern kum tesisi kurarak bütçemize büyük katkılar sağladık.

Maliyeti 3 milyon olan, yeni modern mezbahane kurarak halkımıza daha sağlıklı et sunarak, belediyemize ek gelir ve istihdam sağladık.

Yeni itfaiye araç kademesini daha rahat çalışma imkanı sağladık.

Elektrik kablolarını yer altına alarak daha güvenli hale getirdik. Ve ilçeye verdiği çirkin görüntüden kurtardık.

5 kilometre sıcak, 5 kilometre soğuk asfalt, aynı zamanda bugün ki değeri 3 milyonluk kilit taşı döşedik. Toprak yolumuz yaklaşık %5 kadar kaldı onu da en kısa sürede tamamlayacağız.

Bugün yine yaklaşık değeri 4 milyon olan araç filomuzu güçlendirdik. Kepçelerden, kamyon, grayder, dozer, silindir. Haftaya da inşallah 700 bin lira değerinde sıfır km kamyonumuzu burada göreceksiniz.

Parklarımızı demir salıncak ve kaydıraklardan kurtararak bir sürü ek ilave park yaptık. Oturma gruplarını çoğalttık. Modern bir şekilde yeşil alanlarımızı çoğalttık.

Başta Büyük Camii olmak üzere, Çakır, Sultan Murat ve terminalin tuvaletlerini pırıl pırıl yaptık. Aslan yattığı yerden belli olur diyerek, dışarıdan gelen misafirlerimizin Kargı’nın ne kadar titiz modern bir ilçe olduğunu sunmak üzere bu tuvaletlerimizi lavabolarımı pırıl pırıl yaptık. Tüm camilerimize de bu hizmetlerimiz devam ederek tamamlanacaktır.

Yaklaşık 10 km kanalizasyon yaparak ilçemizin alt yapı sorununu bitirdik.

Geleneksel panayırımız için modern tribün yaptık. Gelecek dönemde de güreşçi soyunma ve yıkanma yeri, mescit, lavabo yeri yaparak halkımıza daha iyi hizmet vereceğiz.

Yaşlı bakım evi yaptık. Yaklaşık 10 tane, 15-20 yaşlımıza da destek vererek onların yaşamasını sağlıyoruz. İnşallah huzur evine doğru gideceğiz.

Kültürümüzü yaşatmak adına keşkek fırınlarımızı eksik etmedik. Keşkek fırınları yaptık.

İlçemiz dışında üniversitede eğitim gören öğrencilerimize her iki dönemde yardımlarımız 5 yıldır devam ediyor."