Çorum Valisi Mustafa Çiftçi üçüncü ziyaretini İskilip ilçesine gerçekleştirdi.

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ ve il idare şube başkanlarının da hazır bulunduğu İskilip çıkarmasında Vali Çiftçi, ilçede bazı ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak İskilip Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çiftçi burada Kaymakam Bayezit Bestami Alkan, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ve ilçe idare şube başkanları tarafından karşılandı. Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Vali Çiftçi, burada Kaymakam Bayezit Bestami Alkan’dan ilçenin durumu ile ilgili brifing aldı.

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan’ı ziyaret ettikten sonra İkipınar köyünü de ziyaret eden Vali Çiftçi, İkpınar köyü muhtarı Ali Güler’den köyün durumu ile ilgili bilgi aldı.

Daha sonra İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’yı ziyaret eden Vali Çiftçi, belediye çalışmaları hakkında brifing aldı.

İskilip ziyareti kapsamında resterasyonu devan eden Redif Kışlası’nda incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, Alimler Müzesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.

MUHTARLARIN SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Ziyaret programı kapsamında Vali Çiftçi, İskilip Öğretmenevinde merkez ve köy mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıya il idare şube başkanları ve ilçe idare şube başkanları da katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Vali Çiftçi, “Çorum’da görev başlayalı yaklaşık iki ay oldu. İki aydır fırsat buldukça ilimize bağlı ilçeleri de ziyaret etmeyi düşünüyorum. Bu kapsamda bugün İskilip ilçesine geldim. Önce Kaymakamlığımızı ziyaret ederek başladık İskilip İlçemiz Hititlilerden, Danişmentlerden, Osmanlılardan günümüze kadar gelmiş kadım şehirlerimizden çok köklü ve tarihi bir şehir. Kaymakamlığımızı ziyaretten sonra İkipınar köyüne ziyarette bulunduk. İkipınar Köyünde daha önceden 1983 yılında bir heyelan olmuştu. Heyelan sonucu köyün 40 hanesi aşağıda Manastır bölgesine taşınmışlardı. Fakat yukarıda yine on sekiz hane o günkü başvuruda bulunamadıklarından dolayı hak sahibi olamadıklarından dolayı köyde kalmışlardı. Tabi hala heyelan durumu devam ediyor. Köylüler bu durumdan dolayı mağdurlar. Hem onların sıkıntılarını yerinde görelim. Hem de neler yapabiliriz. Ne gibi çözüm üretebiliriz gayesiyle ziyaretimize orayı da dâhil ettik. İnşallah İkipınar Köyü ile ilgili Heyelandan zarar gören vatandaşlarımızla ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalarımız devam edecek. Dünde Valiliğimizde bir toplantı da düzenlendi. Vali Yardımcımızın Başkanlığında, İskilip Kaymakamlığımız, köy muhtarımız, Çevre ve Şehircilik Müdürümüz, Milli Emlak Müdürümüz, Afad Müdürümüz de iştirak ettiler.

Çözüm arayışlarımız devam ediyor. Daha Sonra Belediye Başkanlığımızı ziyaret ettim. Valilik görevine başladığımızda ziyarete gelenleri iade-i ziyaretlere de devam ediyorum. Bu kapsamda Belediye Başkanlığımızı ziyaret ettim. Biraz sonrada Köy muhtarlarımızla köylerin sorunlarına yönelik olarak onlarla istişareler de bulunmak maksadıyla bir arada olacağız, onları dinleyeceğiz. Birkaç ziyaretten sonra da bu günkü ziyaretimizi tamamlayıp Çorum’ a döneceğiz” dedi.

Toplantıda muhtarların, mahalle ve köylerin sorunlarını dinleyen Vali Çiftçi, talep ve istekler konusunda beraberinde gelen daire amirlerini talimatlandırdı.

Vali Çiftçi, toplantının ardından, İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Çiftçi, İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunu ziyaretinin ardından İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yeni binasında ve inşaatı devam eden Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İskilip’te devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek, iade-i ziyaretlerde de bulunan Vali Çiftçi, İskilip’ten ayrıldı.