Tüm yurtta olduğu gibi Çorum'un İskilip ilçesinde de Trafik Haftası kutlanılıyor.

İskilip´te İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce Karayolları Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen programla trafik haftası etkinlikleri başlatıldı.

İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Azmimilli Ortaokulunda Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk ve orta öğretim okulu öğrencilerine temel trafik kurallarını içeren eğitim verdi.

İskilip Azmimilli Ortaokulunda yapılan törene İskilip Garnizon Komutanı Per. Atğm. Adem Gedik, Jandarma Komutanı Ziya Balcıoğlu, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, İskilip Belediye AK Parti Meclis Üyesi Murat Önder, İskilip Şoförler Odası Başkanı Abdurahman Uysal, ilköğretim öğrencileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İskilip İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Trafik Haftası nedeniyle bu tür etkinliklerin gerekli olduğunu ifade ederek, trafik bilincinin küçük yaşta verilmesi gerektiğini söyledi.

Vurgun, "İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 'Trafik Haftası' dolayısıyla arkadaşlarımız öğrencilere trafik eğitimi veriyor. Öğrencilere trafik kuralları ve işaretleri ile toplum nezdinde uyulması gereken kuralları görsel olarak destekleyerek anlattılar. Umarım öğrencilerimiz burada aldıkları bilgileri yaşamlarında uygularlar” dedi.

İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis memuru projeksiyon gösterimi ile öğrencilere temel trafik kuralları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yılın sürücüleri ve trafik görevlileri ile eğitime verdikleri destekler için ilçede faaliyet gösteren sürücü kurslarına da teşekkür plaketleri takdim edildi.