İskilip Danişmend Fen Lisesi’nde 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle söyleşi düzenlendi.

Emekli öğretim görevlisi Edebiyatçı-Yazar Mehmet Tatlısu ve eşi Gül Tatlısu, İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun davetiyle İskilip Danişmend Fen Lisesi’nin konuğu oldular.

İskilip Danişmend Fen Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecilerine Mehmet Tatlısu tarafından konferans verildi.

Öğrencilerin beğenerek dikkatle takip ettiği konferansta bir konuşma yapan İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, davetlerini kırmayarak konferans için gelen Mehmet Tatlısu’ya teşekkür etti.

Daha sonra Edebiyatçı-Yazar Mehmet Tatlısu, konferansını iki bölüm halinde sundu.

İlk bölümde Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, yaşadıkları, yazdığı ve kendisi hakkında yazılan kitaplar hakkında bilgiler verdi.

Konferansın ikinci bölümünde de İstiklal Marşı’nın yazılma süreci, Akif’in ikna edilişi ve Türkiye Büyük millet meclisinde kabulünü coşkulu bir dille şiirler okuyarak anlattı.

Mehmet Tatlısu’nun eşi Gül Tatlısu da öğrencilere kendi tecrübeleri ve öğrenciliğinin yatılılık durumu ile bugünkü yatlılık hakkında kıyaslama ve tavsiyeler içeren bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin sorularının da cevaplandığı konferans sonunda Mehmet Tatlısu ve eşi Gül Tatlısu’ya İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından çiçek takdim edildi.