Önceki gün Çorum Rotaract Kulübünün düzenlediği “Büyük Anadolu Buluşması” Projesi kapsamında Samsun, Ankara Rotaract kulübü üyeleri Çorum’da buluşarak İskilip’e gezi gerçekleştirdiler.
Misafirler Kaya Mezarlarını, Restorasyonu tamamlanan Ayakkabıcılar Arastasını, Etnografya Müzesini, Restorasyonuna başlanacak olan Semerciler Çarşısını gezdiler. Çarşı ve Arasta gezisinden sonra Çatalkara Kültür ve Sanat Evinde açık olan Kadir Tahtacının kişisel Fotoğraf sergisini gezerek burada yorgunluk çayı içtiler. Ganik ve Greyder Fabrikasını gezen konuklar Seyirtepe’de İskilip Dolması yediler.
Çorum Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Zeynep Yarımca yaptığı açıklamada “Kulübün kuruluş amacı, kendinden önce topluma hizmet ve destek vermektir. Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak çeşitli etkinliklerde bulunmaktayız. Engelliler için tekerlekli sandalye bağışı, Türk Kızılayı ile her yıl ihtiyaç sahiplerine temiz giysi kampanyası gibi bir çok sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktayız.” dedi. Çorum’un tarihi ilçelerini gezdiklerini, Tarihi İskilip Kalesinin, Belediyenin Restorasyon Projelerinin ve uygulamalarının İskilip’e farklı ve özel bir anlam kattığının altını çizen dönem Başkanı Yarımca “Gezimizde bize rehberlik hizmeti veren İskilip Belediyesine teşekkür ediyoruz.” dedi.