İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın sosyal medya hesabından, “Bizim buralarda ipe urgan derler, urgana Merzifon’dan getirdiğimiz eşekleri bağlarız. Bursalılarda İskilip’ten getirip bağlıyorlar” paylaşımı tepkiye neden oldu.

Özsaçmacı’ın paylaşımına hem MHP’de hem de İskilip’te büyük tepki geldi.

Paylaşım hakkında bir açıklama yapan İyi Parti İskilip İlçe Başkanı Ömer Sardonat, “İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ilçemizin adını kullanarak, biz İskiliplilerin ve İyi Parti İskilip ilçe teşkilatı olarak asla kabul etmediğimiz ve uygun bulmadığımız bir twit atmıştır. Bizim için İskilipli her bir şahıs insan olmanın en üstün özelliklerini taşımaktadır.. Böyle bir açıklamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. İyi Parti İskilip teşkilatı olarak her İskilipliye, her nerede yaşarsa yaşasın saygımız sonsuzdur. Bütün hemşerilerimden şahsım ve teşkilatım adına özür diliyorum” dedi.

İyi Parti İskilip Belediye Başkan adayı Muhsin Kocasaraç ise “Ömer başkanımın açıklamasına katılıyorum ve İl başkanının haddini aşan bu açıklamasını şiddetle kınıyorum İskilip adını kullanarak İskilipli hemşehrilerimi rencide etmek kimsenin haddine değildir ve bu konuda genel merkez nezdinde de konunun takipçisi olacağız Burada şunu belirtmek isterim ki bir kişinin yanlışından dolayı İyi Parti ve Genel Başkanımızı eleştirmekte hiçbir hakkaniyete uymaz lütfen bu konuda dikkatli olalım selam ve saygılarımla” açıklamasını yaptı.